Nieuws
Innovatieve aandrijving op hygiënische dubbelschroefpompen

Fristam Pompen breidt zijn reeks hygiënische dubbelschroefpompen uit met een Twin Speed Gearbox (TSG) -model.

Innovatieve aandrijving

Het bedrijf levert het TSG-model als een extra optie voor elke beschikbare pompgrootte in het FDS-bereik. Het betreft volgens de fabrikant een eenvoudige en robuuste, mechanische constructie.

Voor toepassingen met extreme pompsnelheden in het leidingwerk en een groot bereik in het debiet biedt de nieuwe Fristam FDS TSG een eenvoudige, robuuste en economische oplossing. Het ontwerp zorgt ervoor dat de FDS dubbelschroefpompen hun technisch haalbare toerental ten volle kunnen benutten zonder de beperkingen van een standaardmotor. Het gebruik van de Twin Speed Gearbox in de FDS reduceert het geïnstalleerde motorvermogen met een tot twee stappen. Het verlaagt dus de investeringskosten maar levert ook een aanzienlijke verbetering van het energieverbruik van de pompunit over het gehele toerenbereik van de pompen.

Stabielere pompregeling

Het nieuwe ontwerp maakt een betere en stabielere pompregeling mogelijk. De operator kan de unit regelen in het frequentiebereik die voor een standaard driefasenmotor als ‘comfortabel’ wordt ervaren.

De eerste installaties in de zuivelindustrie tonen aan dat door het gebruik van FDS TSG in bijvoorbeeld de productie van smeltkaas de motorgrootte en dus het vereiste aandrijfvermogen tot 30 procent lager kunnen onder verder identieke proces- en reinigingsomstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.