Nieuws

Dompelpomp op afstand monitoren

Dompelmotorpomp op afstand monitoren

Op de Bauma presenteerde Tsurumi een veiligheidspomp en een vlakzuiger als innovaties. Met Tsurumi Connect kan de gebruiker bovendien de eigen pompen van afstand controleren. De oplossing werkt ook met apparaten van andere fabrikanten, aldus Tsurumi.

Dompelmotorpomp

Schakelen op afstand, locatiegegevens, runlogs, storingsmeldingen en meer. Een kleine hardwarebox aan de pomp maakt het allemaal mogelijk. De trackinggegevens komen in realtime terecht waar de gebruiker het wil. Daarna kan hij/zij ze vervolgens op afstand besturen en evalueren via pc, laptop of mobiele telefoon. Op de beurs demonstreerde de fabrikant het systeem aan de hand van de nieuwe KRDX dompelpomp in een waterbassin. Het ontwerp leent zich voor potentieel explosieve omgevingen en beschikt daarvoor over IECEx- en Atex-goedkeuring.

Vlakzuiger

De motorvermogens variëren van 3,7 tot 7,5 kW. Dankzij het roerwerk en de grote drukuitlaat vormt zwaar slibwater geen obstakel. Zelfs niet met een korreldiameter van 33. De pompen kunnen tot 2.200 l/min of 17 m opvoerhoogte aan.

De fabrikant levert bij de LSC2.75S optioneel een platte stofzuiger met een pompcapaciteit van 228 l/min. Die zuigt als er toch wat misgaat water op tot een plashoogte van een mm. De fabrikant noemt als toepassing het aftappen van stilstaande vloeistoffen uit bijvoorbeeld containers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.