Nieuws

Hygiënische doseerpomp voor lage flows

Hygiënische doseerpomp voor lage flows

Spin Pompen introduceert een nieuwe QuattroTec viervoudige membraandoseerpomp. Fabrikant Quattroflow ontwikkelde deze QF30 speciaal voor hygiënische doseerapplicaties die een lage capaciteit vereisen.

Hygiënische doseerpomp

Met de lancering van de nieuwe QF30 pomp biedt de complete QuattroTec-serie nu vier verschillende pompgroottes en een nog bredere capaciteitsrange: van 0,06 tot 5.000 l/uur. De capaciteit van de QF30 doseerpomp bedraagt 0,06 tot 30 l/uur en de maximale druk 4 bar. Die van de QT10: 1-200, die van QT20: 6-1.200 en die van de QT30: 25-5.000 l/uur. Alledrie lenen zich voor een druk tot 6 bar.

Alle modellen van de QuattroTec serie kenmerken zich door hun opvallend brede en lineaire regelbereik.  Het regelbereik van de nieuwe QF30 bedraagt 1:500.

Lage flow

De lage capaciteit van de QF 30 maakt hem geschikt voor het hygiënisch en nauwkeurig doseren van toevoegingen of ingrediënten met een (zeer) lage flow. Denk aan het doseren van bijvoorbeeld vitamines, enzymen of kleur-, geur- en smaakstoffen in de voedingsmiddelen- en cosmetische industrie.

Werkingsprincipe

De QuattroTec doseerpompen beschikken over vier membranen en werken net als het menselijk hart. Deze technologie staat garant voor een doseernauwkeurigheid tot 0,5 procent. Bovendien zorgt de overbrenging voor een pulsatiearme flow en de zachte behandeling van kwetsbare vloeistoffen.

Hygiëne en veiligheid

De oorspronkelijk voor de farmaceutische industrie en biotechnologie ontwikkelde pompen voldoen aan hoge hygiëne-eisen. Alle modellen in de serie lenen zich voor CIP-reiniging op volle capaciteit. De doseerpompen beschikken over voldoende capaciteit om de CIP-reiniging van pomp en leidingwerk voor hun rekening te nemen.

Hun sealless-design maakt de pompen volledig hermetisch gesloten en optioneel kunnen ze lekdetectie krijgen (membraanmonitoringsensor).

De gebruiker kan de pompkop van de QF30 membraanpomp eenvoudig en zonder speciaal gereedschap demonteren en eventueel tussen twee productiebatches uitwisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.