Nieuws

Wat kunt u nog doen in tijden van Coronavirus

Leden Machevo & Bulk Vereniging in coronatijd

De meeste bedrijven proberen er maar het beste van te maken. Want voorlopig lijken we niet verlost van het Coronavirus. We zetten wat initiatieven voor u op een rij.

Tijden van Coronavirus

Zo meldt familiebedrijf PompeTravaini s.p.a. dat gelukkig iedereen tot nu toe gezond is. Maar aanscherping van de Italiaanse regels rondom het Coronavirus verhinderen productie en verscheping. Omdat kritische processen moeten blijven doorgaan, ziet het bedrijf een klein lichtpuntje als ook zij een go krijgen om daarin een rol te spelen. Even afwachten dus.

Van der Ende Groep

Ook geruststellende woorden van Van der Ende Groep. In de nieuwsbrief staat dat de Italiaanse fabriek van Xylem, waar hun Lowara-producten vandaan komen, van de regering moest sluiten. Maar al in een vroegtijdig stadium anticiperen, werpt nu zijn vruchten af. ‘We vulden daarom onze voorraden de afgelopen maand nog eens extra aan. U kunt dus zoals altijd een beroep op ons blijven doen. Daarnaast blijven de Xylem-fabrieken in Polen en Zweden vooralsnog in productie. Met een groot deel van het gevoerde assortiment verwachten we dus sowieso geen onoverkomelijke problemen.’

Het bedrijf verhoogde ook de eigen voorraden van andere fabrieken zoals Prattisoli, Hawk, Faggiolati, Injecta, Sirai/Asco en Alpha al eerder. Waar wel problemen ontstaan, zoekt Van der Ende Groep in samenspraak met de klant naar alternatieven.

Inventflow

Inventflow richt zich op een haal- en brengservice. ‘Dit om de continuïteit van de processen van onze klanten te blijven waarborgen. De klant geeft welke pompen en seals voor revisie in aanmerking komen zet ze klaar. Wij halen ze op, voeren de revisies uit in onze werkplaats en brengen de producten terug.’

Watkunt ud oen in tijden van coronavirus

Webinar

En we zagen ook al een uitnodiging voor een webinar over veiligheid langskomen. Een heel goed idee. Als scholen het kunnen waarom u als bedrijf dan niet. Moeilijk? Eigenlijk niet maar Eisma Content Marketing helpt u graag (een eindje) op weg. U kunt uw klanten iets innovatiefs demonstreren of uw medewerkers nog net even in hun kracht zetten.

Drink- en rioolwater

Inmiddels mogen mensen die zich bezighouden met ons drinkwater zich onder cruciale beroepen rekenen. Handig voor o.a. kinderopvang. Het RIVM stelde onlangs met onderzoek vast dat er nog geen coronavirus in het drinkwater zit.

In tegenstelling tot het riool namelijk. Eigenlijk houdt een virus het in de buitenlucht niet uit. Maar omdat corona een nieuw virus betreft, valt het niet helemaal te voorspellen. Inmiddels trof het RIVM bij onderzoek het Coronavirus aan in het Nederlands rioolwater. Dus waarschuwt het instituut mensen die met afvalwater werken direct contact met en het inslikken en het inademen van nevel van afvalwater te vermijden. ‘Dit betekent dat zij persoonlijke beschermingsmiddelen moeten dragen die bij de werkzaamheden passen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.