Nieuws

Geveke breidt testcapaciteit pompen uit

Geveke breidt testcapaciteit pompen uit

De vraag naar service aan pompen met grotere capaciteiten en vermogens neemt toe. Daarom vernieuwde Geveke Pompen de testinstallatie in de servicewerkplaats.

Testcapaciteit pompen

In de nieuwe testinstallatie test het bedrijf pompen met een maximaal vermogen van 132 kW. De maximale capaciteit ging van 50 naar 250 m³ per uur. De maximale druk ligt op 100 bar maar met aanpassingen kan de werkplaats tot 500 bar testen. Met de inzet van een generator kunnen diverse spanningen en frequenties worden gecreëerd.

Met de nieuwe testfaciliteit voorkomt de fabrikant dat pompen met grotere capaciteiten naar de fabriek in het buitenland terug moeten om ze te testen. Klanten kunnen het testen bijwonen via een videoverbinding of in de werkplaats. Afstand houden vormt hier geen probleem.

Het testen gebeurt met water. Hiervoor staat er een nieuwe voorraadtank van 22.000 liter. Na het testen gaat het water terug in de tank voor hergebruik.

Meerdere testplekken

Afhankelijk van het type pomp staan er drie testplekken ter beschikking. Dat minimaliseert de doorlooptijd voor het testen. De testunit bevat twee in hoogte verstelbare hydraulische heftafels die per tafel 2000 kilo kunnen heffen. Maar de werkplaats biedt ook testmogelijkheden voor pompen met een hoger gewicht.

Met een frequentieregelaar op ieder testpunt kan het toerental van iedere pomp onafhankelijk worden gevarieerd. Sensoren meten de druk en de flow van een pomp en de tester ziet de resultaten op de monitor bij de testinstallatie. Naast het meten van de capaciteit en opvoerhoogte van pompen behoren ook vibratie en geluid tot de mogelijkheden. In de servicewerkplaats kunnen ze ook pompcomponenten dynamisch balanceren.

Cryogene pompen

Met de droogoven ontdoen de monteurs pomponderdelen van vocht, vooral belangrijk bij cryogene en busmotorpompen. Door de pomp in zijn geheel in de oven te plaatsen helpt variëren in temperatuur, onder vacuüm de pomp totaal te ontvochtigen. Door het vacuüm vervolgens te vullen met stikstof garandeert de monteur dat er geen vocht achterblijft in de componenten.

Cleanroom

De cleanroom in de werkplaats voldoet aan ISO 14644, part 1 klasse 7. Hiermee kunnen vooral cryogene pompen, voor bijvoorbeeld medicinale zuurstof worden behandeld. Een toenemende service onder invloed van de coronapandemie.

Exclusieve fabrieksservice

Als Authorized Service Center hoogste niveau van Nikkiso, Sundyne en Lewa verleent Geveke ook service aan pompen van deze fabrikanten. De daarbij behorende technici worden voortdurend geschoold om hun kennis up to date te houden.

Verder beschikt het bedrijf over een ISO 9001:2015, VCA* 2017/6.0 en IECEx 03 & 05 certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.