Nieuws
Kivi organiseert cursus voor ingenieurs in de defensiesector

Defensietechnologie kun je in Nederland niet studeren. Dat terwijl de defensiesector en Defensie zelf zitten te springen om technici. Daarom organiseert het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) in 2021 weer een cursus ‘Defensie voor Ingenieurs’.


Ingenieurs in de defensiesector

Defensietechnologie is een van de meest geavanceerde technologiegebieden. Van artificial intelligence tot werktuigbouw in schepen en voertuigen en van chemie in raketsystemen tot radarsystemen die duizenden kilometers ver kunnen kijken.
In zes theoriedagen en acht technische dagen krijgt de cursist een totaaloverzicht en een netwerk.


Kivi

KiviI Defensie & Veiligheid organiseert de cursus om jonge ingenieurs snel wegwijs te maken in de bijzondere aspecten van defensietechnologie en het werken in de sector. De onderwerpen variëren van geavanceerde technologie, de inrichting en rol van de verschillende organisaties en politieke controle tot de aankoop van materieel, innovatie en logistiek. Tevens komt Defensie in relatie tot de industrie, Europa en de wereld aan bod.

Cursus

De cursus behandelt objectieve feiten en regels maar ook de voor defensie zo belangrijke onderwerpen als veiligheid en ethiek. Tijdens de ’technische dagen’ leggen we werkbezoeken af aan de top van technologische bedrijven, kennisinstituten en organisatiedelen van Defensie.
De cursus start 23 september 2021 en inschrijven kan vanaf nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.