Nieuws

H.Essers specialiseert zich in vloeibare bulk

H.Essers specialiseert zich in vloeibare bulk

H.Essers neemt het Noors-Franse Tank Management over, een specialist in vloeibare bulk. Daarmee versterkt de Belgische, logistieke speler zijn positie in dat segment.

H.Essers

Twee jaar geleden nam de logistieke dienstverlener al Huktra over. Daarmee verkreeg het 900 speciale ‘isotanks’ om chemicaliën te transporteren. Die isotanks hebben dezelfde afmetingen als standaardcontainers en kunnen zowel op vrachtwagen als op schip en trein.
En onlangs kwam daar de vloeibare-bulkspecialist bij. Dat familiebedrijf Noors-Franse Tank Management beschikt over 800 tanks voor vloeibare bulk. Totaal telt H.Essers nu 6.600 werknemers in 19 landen, van wie 4.300 in België.

De vloot bestaat uit 1.470 trekkers, 3.340 trailers en 2.000 isotanks.

Geografische dekking

Huktra gaat langzaam maar zeker verder onder de naam H.Essers en werkt vanuit vestigingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. Tank Management bevindt zich in Oslo, Le Havre, Rotterdam en Milaan. “Zo krijgen we meer dekking, belangrijk om echt grote klanten zoals Bayer of Basf binnen te halen”, legt CEO Gert Bervoets uit. “Die werken niet graag met meerdere partners op verschillende bestemmingen. Ik sluit daarom niet uit dat we nog overnames doen.”

IT-gestuurd magazijn

H. Essers houdt zich voornamelijk bezig met hoogtechnologische logistiek van geneesmiddelen, chemische stoffen en diefstalgevoelige goederen, zoals sigaretten en sportschoenen. Daarvoor beschikt het over een miljoen m2 IT-gestuurde magazijnen in heel Europa. Gekoeld, aangepast aan de strenge Seveso-normen voor de chemie en streng bewaakt vanop afstand. Het bedrijf verzorgt ook treintransporten van en naar China.

Port of Limburg

In maart 2020 haalde H.Essers het nieuws met een investering van 30 miljoen in een containerterminal naast het Albertkanaal, op de voormalige Ford Genk-site. Die gaat het samen met de Hasseltse bouwgroep Machiels exploiteren tot de zogenaamde Port of Limburg waarmee ze het equivalent van 175.000 vrachtwagens gaan verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.