Nieuws

Geen ruimte toch nauwkeurig waterflow meten

Geen ruimte toch nauwkeurig waterflow meten

Ontdekte u al ons digitale magazine? Het staat op de site. Dus u kunt het nu inkijken. Daarin vertellen diverse partijen over hun dagelijkse bezigheden met afvalwater.

Geen ruimte

Zoals Endress + Hauser. De almaar compacter gebouwde pompstations, Rwzi’s en Awzi’s brengen metingen in de knel. De gewenste nauwkeurigheid van bijvoorbeeld een half procent (of beter) vereist minimaal vijf maal de diameter van de leiding. Bij kleine leidingen vaak geen probleem. Maar wanneer de diameters groeien, vraagt dit vaak ruimte die er niet is. De bestaande oplossingen met meetinstrumenten met een verjongde binnendiameter veroorzaken soms weer andere problemen. Denk aan extra drukval.

Nauwkeurig waterflow meten

Vanuit de ultrasone meettechniek bestaat al lang de mogelijkheid om met meer paden de snelheid van een vloeistroom te meten. Door de snelheid van de vloeistofstroom op verschillenede niveaus in de meetbuis te meten en gewogen te middelen, kan er voor verstoringen in het flowprofiel worden gecompenseerd. Een vergelijkbare techniek is nu ook beschikbaar voor elektromagnetische flowmeters. Dankzij deze techniek zijn er geen rechte aanloop meterruns meer noodzakelijk. Zonder verlies van nauwkeurigheid en zonder drukverlies kan de Promag-meter direct achter een bocht worden gemonteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.