Nieuws

Meten zonder beperkingen

Meten zonder beperkingen
Promag W DN 0 020

Endress+Hauser presenteert de Promag W 300/400/500. Deze magmeter meet de flow onafhankelijk van het stromingsprofiel en de montagelocatie.

Meten

In de water- en afvalwaterindustrie beïnvloeden zaken als een dicht netwerk van leidingen of obstakels in de leiding de nauwkeurigheid van de stromingsturbulenties. De Promag W beschikt over de ‘0 x DN full bore’-optie. Dat biedt maximale meetprestaties zonder leidingbeperking en dus zonder drukverlies. De Promag W 300/400/500 debietmeters met de optie 0 x DN full bore meten volgens de fabrikant met hoge nauwkeurigheid (±0,5%).

Het ontbreken van in- en uitlaatlengtes (0 x DN) en een meetbuisreductie (full bore) garanderen het wegblijven van drukverlies. Daardoor leent het instrument zich voor installatie in beperkte ruimte, bijvoorbeeld op skids. Maar het zorgt ook voor eenvoudige verwerking achter obstakels zoals bochten, insteekapparatuur, opbouw op de buiswand, uitstekende afdichtingen of verschillende binnendiameters.

Zonder beperkingen

De Promag W (0 x DN) beschikt over meerdere meetelektroden die de doorstroming detecteren. Dit genereert een aanzienlijk hogere dichtheid aan meetgegevens dan bij standaardapparatuur.

Vroeger moest de installateur zich in geval van stromingsstoringen houden aan de aanbevolen inlaat-/uitlaatlengtes of gebruikmaken van een instrument met een gereduceerde meetbuis die de werveling vermindert. Het ontbreken van voldoende, lange rechte leidingdelen en de aanwezigheid van restricties leiden tot drukverlies in combinatie met een hoger energieverbruik en hogere kosten voor de werking van de pomp.

De optie 0 x DN full bore biedt een combinatie van betrouwbare meetwaarden, flexibele installatie en kostenefficiënte werking.

Systeemintegratie

De gebruiker kan Promag W combineren met verschillende transmitters: als compacte (Proline 300/400) of remote versie (Proline 400/500) met maximaal vier in- en uitgangen. Ze sluiten geen enkel compromis wat betreft prestaties en nauwkeurigheid. De digitale signaalverwerking begint in de intelligente sensor en vormt de basis voor een betrouwbare, nauwkeurige meting. Volledige toegang tot alle meetgegevens, inclusief de diagnostische gegevens van de Heartbeat Technology, is altijd mogelijk via digitale gegevensoverdracht of de in- en uitgangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.