Nieuws

DSM zet in op gezondheid, voeding en biowetenschap

DSM gezondheid, voeding en biowetenschap

Wat alle crises van de laatste jaren al aantoonden, namelijk dat we blijven eten en pillen slikken, ondervond ook DSM. De coronacrisis legde het bedrijf geen windeieren. En dat impliceert dat het zich steeds meer toelegt op food en afscheid neemt van de materialentak.

Gezondheid, voeding en biowetenschap

“Door ons uitsluitend te richten op onze activiteiten op het gebied van gezondheid, voeding en bioscience, kunnen we flexibeler opereren. Meer impact hebben en tegemoetkomen aan de groeiende behoefte aan betere en duurzamere voeding”, aldus co-ceo’s Dimitri de Vreeze en Geraldine Matchett.

Het bedrijf acteert nog wel in sterke vezels, Dyneema, en hoogwaardige plastics. Voor de ongeveer een derde van het bedrijf voor die tak werkende mensen zoeken ze een nieuwe ‘baas’.

Daarmee zet het een definitieve transformatiestap die oud-topman Feike Sijbesma ooit inzette. Die transformatie verliep van mijnbouw naar (bulk)chemie en inmiddels dus voeding(singrediënten).

De laatste acquisities gingen ook al in die richting met in 2020 de Oostenrijkse Erber Group en nog recenter het Amerikaanse First Choice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.