Energie-efficiëntie

Circulatiepomp voor visverwerker

Circulatiepomp en drukverhogingsinstallatie voor visverwerker

Visverwerkingsbedrijf Korf Vis betrok onlangs een nieuw pand in Urk. Totec Installatiebedrijf verzorgde daarbij de drinkwater-, proceswater-, klimaat- én luchtbehandelingsinstallatie. Voor de pomptechniek vertrouwde het bedrijf op Wilo.

Visverwerker

In de visverwerkingsbranche moet afhankelijk van de certificering een bedrijf aan bepaalde voorwaarden ten aanzien van hygiëne en voedselveiligheid voldoen. Korf Vis in Urk valt onder de IFS (International Food Standards) en BRC (British Retail Consortium). Beide standaarden richten zich op voedselveiligheid en de kwaliteit van de producten. Haccp, kwaliteitsmanagement, klantfocus en inrichtingseisen vormen daarbij de basis.

Cornelis Woord van Totec vertelt hierover: “Eigenaren van gebouwen dragen de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het water, vanaf de meteraansluiting tot aan het tappunt. Voldoen aan de verplichting én aan de grenswaarden van de standaarden vereisen een weloverwogen installatiekeuze van leidingen en geïnstalleerde pompen. Dat geldt niet alleen voor de drinkwaterinstallatie maar ook voor de proceswaterinstallatie.”

Temperatuur

Met de eisen én risico’s voor de voedselveiligheid en productkwaliteit in het achterhoofd ontwikkelde en engineerde installatiebedrijf Totec de volledige drinkwater-, proceswater-, klimaat- en luchtbehandelingsinstallatie. “Met name de temperatuur speelt een belangrijke rol”, aldus Cornelis Woord van Totec. “Een continue monitoring van het proceswater en de verwerkingsruimten behoort daarbij. Op het moment van het bereiken van de grenswaarden komt bijsturing in beeld en schakelen de intelligente pompen van Wilo in. De toerengeregelde pompen Wilo-Stratos en de Wilo-SiBoost Smart 2 Helix-serie lenen zich optimaal vanwege de vele instelmogelijkheden op de pomp zelf.”

Circulatiepomp

De Stratos circulatiepomp dient voor warmwaterverwarmingen van alle systemen, klimaatinstallaties, gesloten koelkringlopen en industriële circulatie-installaties. De verbeterde energie-efficiëntie-index ligt beneden 0,20. Dat dankt hij aan een hogere systeemefficiëntie met de debiet-begrenzende Q-Limit-functie. Tot de vele overige functies behoren de traploze vermogensaanpassing aan de bedrijfssituatie, de softstart en de instelling van het toerental. Verschillende besturingsingangen maken ook externe besturingsfuncties mogelijk.

Drukverhogingsinstallatie

De SiBoost Smart 2 Helix compacte drukverhogingsinstallatie bestaat uit verticale, roestvast stalen hogedrukpompen. Een geïntegreerde frequentie-omvormer maakt nauwkeurige toerentalregeling mogelijk. Alle onderdelen die in contact komen met vloeistof zijn corrosiebestendig. De automatische pompbesturing werkt via de volledig elektronische Smart-Controller (SC). De SiBoost Smart 2 Helix dankt zijn hoge efficiëntie aan de geoptimaliseerde, hydraulische volumestroom die zorgt voor lage drukverliezen. Bovendien bieden de 3D- gevormde waaiers minder weerstand tegen de doorstroming van het water dan conventionele systemen met platte schoepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.