Nieuws

Bungartz pompen selecteren op impeller.net

Bungartz centrifugaalpompen selecteren op impeller.net

Sinds februari 2021 neemt pompenfabrikant Bungartz met zijn speciale centrifugaalpompen deel aan impeller.net. De industriële pompen komen daarmee beschikbaar voor selecteren en configureren. Klanten kunnen ook een verzoek indienen. Hiermee zet het bedrijf verdere stappen op het onlinepad.

Bungartz centrifugaalpompen

Gebruikers zetten de drooglopende pompen in bij diverse, complexe toepassingen waar een standaardpomp niet volstaat. Denk aan de (petro)chemie, energiecentrales en milieu-ontlastende opstellingen. De pompen kunnen toxische media, explosieve of kokende vloeistoffen handlen. Dit volgens de fabrikant veilig, betrouwbaar en met lage TCO.

Dipl.-Ing. Frank Bungartz, CEO bij Paul Bungatz GmbH & CO. KG noemt het nieuwe verkoopkanaal een verrijking. “Door deze manier van pompselectie vernemen we nog beter wat klanten zoeken. We maken een hydrodynamic seal klantspecifiek voor een proces. De maat luistert zo nauw dat we adviseren onze verkooppartners te raadplegen.”

Vandaar dat de MOR/Umor- (voorzien van hydrodynamic sealing) en de Mpch-series (met drooglopende magneetkoppeling) inmiddels zijn opgenomen in het selectieprogramma.

Impeller.net

“We verheugen ons dat we Bungartz overhaalden voor onze cross-manufacturer PumpSelector op impeller.net”, beaamt Jens-Uwe Vogel. Hij is managing director van VSX – Vogel Software GmbH dat het portal exploiteert.

“We werken al langer met de software en proberen het programma steeds meer te optimaliseren. De uitbreiding van Bungartz odnersteunt ons daarbij.”

De laatste toevoeging bestaat uit de selectie voor de categorie upstream. “Daarmee kunnen gebruikers nog specifieker de parameters voor hun pompselectie ingeven. Van verwarming tot aan diverse waterbehandelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.