Nieuws
Boge breidt S-4-serie uit met lage vermogensbereik

Boge levert de schroefcompressoren van de S-4-serie nu in een compacte variant voor het vermogensbereik van 45 t/m 75 kW.

Uitbreiding S-4-serie

Het gebruik van een compressor met een hermetisch afgesloten, directe aandrijving garandeert een tot het minimum beperkte slijtage en daarmee een verhoogde levensduur. Alle modellen van de S-4-serie van Boge beschikken over dit IntegrateDrive-compressorblok. Ook de nieuwe compressoren met een vermogensbereik van 45 t/m 75 kW.

Alle modellen combineren volgens de fabrikant een betrouwbare en stille werking met de beste efficiëntiewaarden. Het energieverbruik van de nieuwe compressor met 75 kW vermogen ligt meer dan 12 procent lager dan het vorige model terwijl de capaciteit met bijna 9 procent toenam. Royaal gedimensioneerde componenten beperken de interne drukverliezen tot een minimum. Het opstellingsoppervlak bedraagt 1,20 m x 2,00 m en ze krijgen standaard de energiebesparende IE4-motoren en permanente-magneetmotoren

Eenvoudig onderhoud

De innovatieve verticale olieafscheiding zorgt voor een laag restoliegehalte, minimale drukverliezen en een lange standtijd. De gebruiker kan het inwendige patroon veilig en gemakkelijk vervangen. De gebruiker kan het aanzuigfilter makkelijk benaderen en zowel de olie- als de luchtkoelers snel en gemakkelijk verwijderen voor reiniging.

“We konden het geluidsniveau in de vermogensklasse van 45 kW opnieuw met meer dan acht dB(A) verlagen”, zegt Frank Hilbrink. “Met de geluidsreductie zorgen wij voor meer flexibiliteit omdat de installatie zich ook leent voor gebruik in lawaaigevoelige omgevingen. 

De modellen van de S-4-serie komen tegemoet aan bedrijven met een beperkte persluchtvraag maar lenen zich ook voor in omgevingen met temperaturen van meer dan 40 °C. Voor deze kritische installatieomstandigheden gebruikt de fabrikant een uitvoering voor hoge temperaturen die over een verbeterde koeling beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.