Nieuws
Bemas Digital Innovation Award voor Henkel en Agristo Technisch team van het jaar

Tijdens de beurs easyFairs Maintenance op 22 maart 2023 reikte Bemas de jaarlijkse Digital Innovation Award uit. Tegelijkertijd organiseerde het een symposium rondom de prijs voor Technisch Team van het Jaar. Loctite Pulse van Henkel won de Digital Innovation Award en het publiek stemde voor I-care. Een andere jury koos Agristo tot Technisch Team van het Jaar en de stem van het publiek ging daar naar A&S Energie.

Bemas Digital Innovation Award

Een vakjury koos uit de verschillende inzendingen van standhouders op de Maintenance-beurs drie finalisten voor de Bemas Digital Innovation Award: I-care Group, SOA People en Henkel. Criteria als innovatiegehalte en de concrete toepasbaarheid bepaalden de top3. De juryvoorzitter, Jos Vankevelaer, retired vice-president van Basf, maakte na een ronde op de beursvloer de winnaars bekend. “Alle juryleden roemden het hoge niveau van de finalisten. Toch komen we bijna unaniem tot de winnaar omdat we vooral de makkelijke inzetbaarheid van hun innovatie indrukwekkend vinden.”

Henkel

Henkel mag dus de Digital Innovation Award mee naar huis nemen. Hun Loctite Pulse IIoT-oplossing draagt bij aan de betrouwbaarheid van een site. Direct na installatie van de sensoren van het systeem op cruciale installaties registreren ze continu gegevens over de toestand ervan. De jury noemt de inzending een heel relevante innovatie die ook sterk digitaal is. Het recent ontwikkelde Loctite Pulse kan bovendien in de toekomst nog verder uitgebouwd en kent een brede toepasbaarheid. Vankevelaer: “Waar andere toepassingen vooral op rotating equipment focussen, ligt de focus bij dit systeem vooral op static equipment. Het geeft een goed voorbeeld van een industrie 5.0-toepassing omdat de oplossing ook bijdraagt aan veiligheid, gezondheid, milieu en sustainability in zijn totaliteit.”

Als concreet voorbeeld noemt hij de allereerste programma’s van slimme flenzen en smart condenspot. “De bewaking van de dichtheid van flenzen ondersteunt het beheersen van fugitieve emissies.”

Publieksprijs

Van de andere twee finalisten I-care Group en SOA People kreeg de eerste de publieksprijs. Hun inzending ‘WaaS’, ofwel WiCare as a service biedt zowel de hardware als de services in een subscription model aan. Die cloudmonitoring tools vormen een extra monitoringlaag die de klant een totaaloplossing biedt. “De jury was onder de indruk van de snelle ontwikkelingen die I-care Group hiermee toont”, vertelt de juryvoorzitter. “De augmented intelligence, de werking van WaaS in diverse modules en algoritmes en het gebruik van ChatGPT als reportingtool spreken zeker aan.” 

Technisch team van het jaar

Tijdens het door Bemas georganiseerde symposium en de awardshow rondom de uitreiking van Technisch Team van het Jaar kon het publiek elke case ontdekken. Het avondprogramma ging van start met een keynote van Servaas Bingé, huisarts en oprichter van leadlife. Hij sprak over een optimaal onderhoud van je belangrijkste assets: je lichaam en geest.

Daarna volgden de prijsuitreiking waarbij de jury Agristo aanwees als winnaar. Het team implementeerde over verschillende sites heen een EAM-systeem en kreeg alle technische diensten mee om op een gestandaardiseerde manier te werken. De jury prijst hun sterke teamspirit. “Multi-site veranderingstrajecten zijn uiteraard moeilijk. Maar Agristo combineert uitstekende maintenance excellence principes met gezond boerenverstand. Hun verandertraject houdt rekening met de snelheid die de lokale teams aankunnen.” Juryvoorzitter Erwin Bovyn, Director O&M bij Luminus, vult aan: “Als deel van het verbetertraject werden alle magazijnen op punt gezet: inrichting, gestructureerde codering, standaardisering over de sites heen: een heus titanenwerk dat snel rendeert.”

De publieksprijs ging hier naar A&S Energie waar het technische team twee groene energiecentrales in bedrijf houdt. A&S Energie kon uitstekende beschikbaarheden demonstreren van hun installaties. “Die hoge beschikbaarheid komt op conto van het hechte team met een nauw betrokken management en directie. Een terechte winnaar van de publieksprijs!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.