Nieuws
Afvalwater verpompen vanuit tanks, putten of reservoirs

Egger cantileverpompen dienen om afvalwater en andere uitdagende media vanaf de bodem van een tank, put of reservoir te verpompen zonder verstoppingen. Het ontbreken van asafdichtingen of lagers die in aanraking komen met de procesvloeistof zorgt dat de pomp onbeperkt kan drooglopen en geen onderhoud behoeft.

Afvalwater verpompen

Het pompontwerp gebruikt het Egger Turo® Vortex-principe met een volledig teruggetrokken waaier. Hierdoor komt slechts 15 procent van de verpompte vloeistof in contact met de waaier. De aan de vortexbehuizing aangepaste, geometrische vorm van de waaier beperkt de schade door schurende media tot een minimum. Vaste stoffen tot aan de diameter van de drukuitlaat en lange vezelachtige materialen veroorzaken geen verstoppingen.

Eigenschappen

Temperaturen boven 100 °C vormen voor de cantileverpompen geen probleem. De vrije doorlaat is gelijk aan pers van de pomp (tot 150mm). Ze opereren verstoppingsvrij en zonder asafdichting of lagers in de put. Dat maakt zoals al gemeld onbeperkt drooglopen mogelijk. De put volledig leegpompen kan met een zuigleiding tot 8 cm van de bodem. De leverancier levert de pompen ook voor Atex zone 1 en 2 en geeft aan dat zone 0 ook met asafdichting kan.

De geleverde materialen variëren van gehard gietijzer (55-60 HRC), 1.4593, 1.4588 tot aan meer.

Inventflow staat met de Egger-pompen op Aqua Nederland met de Egger pompen in stand K126.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.