Nieuws

‘Samen werken aan water’ op Aqua Nederland

Aqua Nederland samen aan water

Aqua Nederland vormt op 21, 22 en 23 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem het moment voor de Nederlandse watersector om de krachten te bundelen. ‘Alleen dan kunnen we het verschil maken en actuele waterproblematiek aanpakken’. Bezoekers kunnen bijna 300 exposanten en een omvangrijk kennisprogramma met 70 kennissessies en ruim 90 sprekers verwachten.

Samenwerken

“De verschillende waterketens vormen steeds meer een geheel. Ze werken steeds vaker samen om duurzamer met water om te gaan en gezamenlijk uitdagingen aan te pakken. We vinden het belangrijk om bedrijven vooruit te helpen en hen hiervoor de faciliteiten te bieden. Met een omvangrijk kennisprogramma bieden we de markt de mogelijkheid om hun expertises en best practices te delen met elkaar. Zodat we van elkaar kunnen leren maar ook nieuwe samenwerkingen stimuleren. Vandaar het thema Samen werken aan water”, legt Robin Vissers, Marketing Event Manager uit.

Reinier van den Berg

Eliquo Water & Energy organiseert samen met de Unie van Waterschappen en Reinier van den Berg een presentatie met als titel ‘Methaanemissie onder de loep’. Ambities en maatregelen voor het verminderen van de emissie van het broeikasgas methaan in de zuiveringssector staan bij de Nederlandse Waterschappen in de belangstelling. Hierbij legt Reinier een link tussen methaan in de atmosfeer, weer, klimaatverandering, waterkwaliteit/kwantiteit en de effecten van maatregelen. De Unie van Waterschappen licht vervolgens de ambities toe van de Nederlandse Waterschappen op dit gebied.

Stichting Rioned en Stowa

Op donderdag 23 maart geven Stichting Rioned en Stowa gezamenlijk twee presentaties in het Stedelijk Watertheater. Daarin komen aan bod een overzicht van de GWSW-standaard, open data, inspectiedata, maatregelen/projecten, de BGT-inlooptool, diverse analyses en datakoppelingen. De tweede sessie volgt aansluitend en gaat over ‘Klimaatadaptatie of -maatregelen, wat werkt in de praktijk?’

Stedelijk Watertheater

Op Next Level (bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem) worden drie dagen lang thematieken rondom klimaat en riolering behandeld in het Stedelijk Watertheater. Denk aan oplossingen voor droogteperioden, extreme regenval, duurzame rioolbeheertechnieken en manieren om duurzaam met afvalwater om te gaan. Partijen als Wavin, Veolia, VPdelta+, IKT – Instituut voor Ondergrondse Infrastructuur, KWR, Aqua Base, Circospin en Royal HaskoningDHV nemen de bezoekers mee in hun expertise en ervaringen.

Watertheater

In het Watertheater, ook op Next Level gaat het dinsdag over proceswater, woensdag over waterschappen en donderdag over drinkwater. Hier nemen partijen deel als KWR, Unica, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, HACH, Royal HaskoningDHV, Gemba, Evides, Netmore, Hoppenbrouwers en Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut. Zij behandelen thema’s als duurzaam watermanagement, stikstofuitdagingen, herwinnen van grondstoffen tot aan digitale transitie.

Microverontreiniging en proceswater

In het Watertheater organiseert Water Alliance vanuit TKI Watertechnologie samen met Stowa, Waterschap Noorderzijlvest, Van Remmen UV Technology en NX Filtration het minisymposium ‘Microverontreinigingen in water: status en toekomst’.

Samen met KWA Bedrijfsadviseurs BV, Azzuro B.V. en VDH Watertechnologie bv organiseert Water Alliance op dinsdag het minisymposium ‘Proceswater: alles kan, maar waar te beginnen?’

Water Zuiveringen Alliantie

Iedere dag organsieert de Water Zuiveringen Alliantie (WZA), bestaande uit Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWBwater, het driedaags minisymposium ‘Waterzuiveringen’. Hierin geven zij een kijk op specifieke en grootschalige projecten. Als onafhankelijke systeemintegrator richt WZA zich op de gehele levenscyclus van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Van initiatief tot en met sloop en hergebruik vanuit het oogpunt circulair bouwen.

Aqua Nederland

Maar ook andere brancheverenigingen grijpen Aqua Nederland aan om een bijeenkomst te houden. Zo organiseert Deltares wederom hun ‘CAPWAT Community of Practice bijeenkomst’ en organiseren ook BouwendNL en Platform DIO een kennis- en netwerkbijeenkomst op Next Level.

U kunt Aqua Nederland bezoeken op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2023 van 10.00 tot 18.00 uur in Evenementenhal Gorinchem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.