Nieuws

Pumps &Valves Dortmund op 29 en 30 maart 2023

Pumps &Valves Dortmund op 29 en 30 maart 2023

Nog minder dan twee weken en Pumps&Valves Dortmund opent zijn deuren. De vakbeurs ontvangt bezoekers uit de procesindustrie maar ook pomp- en afsluitergebruikers uit andere sectoren waaronder die van de brand- en explosieveiligheid.

Pumps &Valves Dortmund

Voor de derde keer vinden parallel aan elkaar zowel Pumps&Valves, Solids en Recyclingtechniek plaats. Op 29 en 30 maart 2023 gaat het volgens organisator Easyfairs in Messe Dortmund vooral om mechanische recyling, het scheiden naar monostromen en digitalisering.

“Grondstoffenschaarste, stijgende milieubelasting maar ook de hoge energiekosten leggen een hoge druk op de industrie. De bedrijven moeten snel schakelen om aan de vraag van de klant naar duurzame en circulaire producten en oplossingen te voldoen”, legt Anna Lena Sandmann, bij Easyfairs Duitsland Hoofd van de beurzen Solids, RecyclingTechnik en Pumps & Valves Dortmund uit. Naast innovatief productontwerp en energiebesparende processen vereist circulariteit een belangrijke rol van herbgebruik en recycling. Op 29 en 30 maart 2023 treffen bezoekers oplossingen voor consequente en duurzame productie.

Als grote standhouders noemt de beursorganisatie Atlas Copco Power Technique GmbH, Siemens AG, Vautid GmbH maar ook een grote vervoerder als Karl Schmidt Spedition GmbH & Co. KG. De bezoeker krijgt met de drie beurzen het hele spectrum te zien en kan daar voordeel uit halen. Paulo Faria, hoofdoperator bij Evonik AG beaamt dat. “Wij profiteren van de synergie van de drie beurzen en krijgen in twee dagen een allesomvattende indruk van wat er speelt in de sector. De vorige editie resulteerde dat in een nieuwe oplossing en een aanbieder waar mee we meteen aan de slag konden.”

Recycling

Dat inmiddels zo’n 50 procent van al het kunststofafval wordt hergebruikt, tekent het belang van recycling, aldus de beursorganisatie. Op de beurs tonen standhouders de nieuwste proces- en toepassingstechnieken in circulariteit. Van ontwerp tot aan scheidingsmogelijkheden, en van reinigen tot aan hergebruik.

“Dat biedt de bezoeker handvatten voor een duurzame en op de lange termijn verantwoord bestaansrecht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.