Nieuws
Zelfaanzuigende pompen vanaf een smartphone bedienen
Godwin Dri-Prime NC150S EU variant. wastewater dewatering, diesel pump, smart series, CD series, interchangeable impeller, FST, flood control, contingency

Xylem introduceert de Godwin S-serie (NC100 & NC150). De gebruiker kan deze intelligente, zelfaanzuigende pompen vanaf een smartphone bedienen.

Op afstand bedienen

De Field Smart Technology (FST) ondersteunt bewaking en controle op afstand. Zo verschaft het systeem informatie over start/stops en controle van het toerental van de motor en brandstofniveau en -verbruik. Het systeem monitort de uitstoot van de nieuwste generatie motoren; bewaakt de motorbelasting en waarschuwt bij alarmen en storingen. De gebruiker kan zuig- (vacuüm) en drukwaardes aflezen en het debiet en het oliepeil controleren.

Zelfaanzuigende pompen

De Flygt N-waaier zorgt er bovendien voor dat er geen verstoppingen optreden. Hij is verwisselbaar naar een kanaalwaaier (type C) voor ontwateringtoepassingen. Dat biedt de gebruiker als het ware twee pompen in een.

De Flygt N-technologie genereert constante, hydraulische efficiëntie tijdens het pompproces. Ook het vernieuwde ontwerp, met de nieuwste generatie dieselmotoren of elektrische motoren met hoog rendement levert tien procent energiebesparing op.

Specs

De mechanische afdichtingen met cartridge seal en de 25 procent grotere diameter van de aandrijfas verhogen de betrouwbaarheid, volgens de leverancier. De mechanische afdichting in oliebad kan onbeperkt droogdraaien. De slijtvaste, siliciumcarbide afdichting zorgt voor probleemloze prestaties en werking. Vereenvoudiging van het V-snaarspansysteem van de compressor, het controlevenster voor het oliepeil van de afdichting en de nieuw ontworpen motor/hydraulische koppeling dragen allemaal bij aan vermindering van het onderhoud.

De Dri-prime® is zelfaanzuigend tot 8, 5 m en vereist geen afstelling of controle. De leverancier levert een open set of een geluidsarme omkasting. Alle skids zijn voorzien van lekbakvoorziening.

Zelfaanzuigende pompen vanaf een smartphone bedienen

Toepassingen

Xylem noemt als toepassingen: omleiding bij riool- en afvalwaterzuiveringsinstallaties; back-up voor pompstations (permanent of tijdelijk); wegpompen van verontreinigd water van bouwterreinen of voor overstromingswater. Het leegmaken van een vergister of voor verpompen van industrieel afvalwater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.