Nieuws
Uitbreiding Scada-productlijn voor procescontrole en systeembewaking

Mitsubishi Electric breidde onlangs zijn Scada-productlijn voor de Emea-markten uit. Er komt een nieuw softwaresysteem voor systeembewaking en een voor procescontrole, beide onder de naam ‘Genesis64’.

Uitbreiding Scada-productlijn

De IoT-oplossingen dekken volgens de fabrikant een breed scala aan toepassingen. Van monitoring en controle van kleine productielijnen tot multi-site monitoring en business intelligence (BI) voor fabrieksbrede systemen, procesautomatisering, alsmede automatisering van gebouwen en energievoorzieningen. De zogenaamde instapsoftware bevat essentiële functies voor kleine productielijnen. De klant kan ook kiezen voor de meer geavanceerde uitgebreide Scada-suite ‘Advanced Application Server’.

Systeembewaking

De gebruiker kan met de geavanceerde versie een serverloos systeem creëren voor omvangrijke systeemapplicaties. Dit vergemakkelijkt volgens de fabrikant de realisatie van redundante systemen voor meerdere locaties of andere veilige, grootschalige systemen. Deze high-end software kan ook verbinding maken met draagbare apparaten zoals smart glasses en smart watches. Maar het systeem leent zich ook voor sofwarebediening via spraakcommando’s met behulp van AI ‘smart assistant’ luidsprekers.

Door de overname van Iconics Inc. in 2019 door Mitsubishi Electric krijgen klanten ook naadloos toegang tot hun Scada-oplossingen. De fabrikant realiseerde als eerste integratie in de directe verbinding van Mitsubishi Electric PLC’s met de smartGenesis64 Scada-software. Dit resulteert in automatische detectie en soepel opstarten zonder noodzaak van een OPC-server.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.