Nieuws

Wilo bereikt klimaatneutraliteit

Wilo bereikt klimaatneutraliteit
Virtuele overhandiging van de DGNB Goud certificering met (vlnr) Martin Linge-Boom, Groep vice-president Corporate Real Estate Management, Johannes Kreissig, bestuursvoorzitter van DGNB en Georg Weber, bestuurslid en CTO Wilo Groep.

TÜV verleende onlangs het hoofdkantoor van Wilo in Dortmund een klimaatneutraal-certificaat. Daarnaast verwierf het kantoor ‘Pioneer Cube’ de Leed Goud-certificering van de U.S. Green Building Council (Usgbc) en de Goud-certificering van de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (Dgnb).

Klimaatneutraliteit

TÜV baseerde zijn certificering op het evenwicht van de zogenoemde Scope1- en -2-emissies. Scope 1 omvat de directe CO2-emissies, o.a. door verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardgas en stookolie. Scope 2 omvat de indirecte CO2-emissies, o.a. door de inkoop van stroom. Wilo gebruikt al sinds vele jaren groene stroom. Hieraan draagt de PV-installatie op het dak van de nieuwe smart factory bij. De resterende CO2-emissies van ongeveer 2.900 t compenseert het bedrijf door de steun aan een waterputproject in Malawi.

Green Building Council

Wilo verwierf in dezelfde periode als de TÜV-certificering de Leed (Leadership in Energy and Environmental Design) Goud. De U.S. Green Building Council waardeerde daarbij het Wilo energieconcept positief. Het jaarlijkse energieverbruik ligt zo’n 53 procent lager ten opzichte van Leed-referentiegebouwen. Bovendien prees de jury de toepassing van milieuvriendelijke en emissiearme materialen. ‘De binnenluchtkwaliteit waarborgt daarbij de gezondheid van de gebruikers’.

Ook de Dgnb verleende een goudcertificering voor het efficiënte energieconcept van het kantoor op het Wilopark. “De hoge eisen die wij aan onze hoogefficiënte pompsystemen stellen, gelden ook voor onze gebouwen”, benadrukt Georg Weber. “Met de verkrijging van het Dgnb Goud toont Wilo aan dat de nieuwbouw aan hoge duurzaamheidseisen voldoet,” aldus Johannes Kreissig, bestuursvoorzitter van de Dgnb.

Wilo

Op basis van de ‘Ambition 2025’ ontwikkelde Wilo een allesomvattende duurzaamheidsstrategie. Die houdt met alle bedrijfslagen rekening. Het bedrijf rolt die strategie wereldwijd uit om in 2025 op alle belangrijke productielocaties klimaatneutraal te produceren. “Dat we die doelstelling op de hoofdvestiging in Dortmund nu al bereikten, is een indrukwekkend resultaat,” verklaart Georg Weber, lid van de raad van bestuur en CTO van de Wilo Groep.

“Voor de Wilo Groep vormt klimaatbescherming niet alleen onderdeel van het bedrijfsmodel maar maakt het van oudsher een vast bestanddeel onderdeel uit van het DNA”, vult Oliver Hermes, bestuursvoorzitter en CEO van de Wilo Groep aan. “Bedrijven moeten hun politieke verantwoordelijkheid nemen en zich actief inzetten voor meer duurzaamheid en klimaatbescherming.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.