Nieuws
Webinar over draadloze ontwikkelingen voor industriële processen

Hitma organiseert 21 april a.s. van 10:00 tot 10:45 uur in samenwerking met fabrikant Schneider Electric een webinar over een veilig en kostenbesparend industrieel draadloos meetsysteem.

Webinar

De partijen noemen het Instrument Area Network (IAN) van Schneider Electric eenvoudig te installeren. Specialist meet-en regeltechniek Michel Meijers van Hitma en gastspreker Gerrit Bruntink van Schneider Electric geven tijdens dit gratis webinar binnen 45 minuten een duidelijk beeld van de mogelijkheden en voordelen van dit hybride IAN-systeem. Bovendien krijgen deelnemers de gelegenheid vragen te stellen.

Draadloze ontwikkelingen

De meeste industriële processen werken nog met bekabelde meetsystemen. Het aanleggen van kabels en extra DCS-ingangen brengt hoge kosten met zich mee. De implementatie van een draadloos netwerk biedt hierin uitkomst. Met het IAN-systeem, bestaande uit draadloze veldsensoren kan de gebruiker productieomgevingen monitoren en optimaliseren. Het leent zich volgens de leveranciers voor het meten van absolute druk, relatieve druk, drukverschil en temperatuur. De sensoren kunnen direct in het veld worden opgehangen en communiceren met dataverzamelaars door middel van Bluetooth-communicatie.

Specs

De leverancier en fabrikant noemen nog als voordelen:

– Eenvoudig te integreren in bestaande WirelessHART-systemen.

– Later eenvoudig uit te breiden, tegen minimale kosten.

– Een onderhoudsvrije batterijlevensduur van tien jaar van de wireless devices.

– Te bedienen via laptop, smartphone of tablet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.