Nieuws
Intelligente, krachtige rootspompen met hoge pompsnelheden

Pfeiffer Vacuum introduceert nieuwe, compacte Roots-pompen met hoge pompsnelheden. Deze pompen uit de HiLobe-serie dekken een breed scala aan toepassingen waarbij grote kamers snel moeten worden geëvacueerd.

Krachtige rootspompen

Bij mogelijke toepassingen denkt de fabrikant aan elektronenbundellassen, vacuümovens, vriesdrogen en in het bijzonder snelle evacuaties (sluiskamers of lekdetectiesystemen). Deze vacuümpompen lenen zich ook voor gebruik in coatingtoepassingen. De individuele snelheidsregeling ondersteunen klantspecifieke aanpassingen.

Hoge pompsnelheden

Andreas Würz, Product Manager bij Pfeiffer Vacuum, legt uit: “De nieuwe Roots-pompen kunnen nominale pompsnelheden tot 13.600 m³/h aan. Ze combineren een compact formaat met een lager stroomverbruik in vergelijking met conventionele Roots-pompen.”

Het aandrijfconcept verkort de pomp-downtijden in de nieuwe versies met ongeveer 20 procent. Het gebruik van energiezuinige aandrijvingen en de geoptimaliseerde rotorgeometrieën van de pompen verlagen de energiekosten met meer dan 50 procent in vergelijking met conventionele Roots-pompen. Dit wordt ook versterkt door het afdichtingsconcept.

Intelligent

De hermetisch van de atmosfeer afgesloten pompen beschikken over een maximale integrale leksnelheid van 1 · 10-6 Pa m3/s. Het ontbreken van dynamische afdichtingen vermindert het onderhoud tot eens in de vier jaar.

De intelligente interfacetechnologie van de HiLobe zorgt voor een optimale procesafstelling en conditiebewaking. Conditiebewaking geeft te allen tijde informatie over de toestand van het vacuümsysteem. En het verhoogt ook de beschikbaarheid van het systeem door het inplannen van onderhoud.

Pompstations

Naast individuele componenten biedt Pfeiffer Vacuum ook een breed scala aan Roots-pompstations met verschillende backingpompen, gradaties en accessoires. Roots pompstations in lage en middenvacuümtoepassingen vormen een betrouwbare oplossing met hoge pompsnelheden in het overgangsbereik (van atmosferische druk tot 10-3 hPa).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.