Nieuws

Webinar FlowTraffic

Webinar ‘Efficiënte informatie-uitwisseling voor afvalwaterprognosebepaling’

In het webinar FlowTraffic op 1 september 2020 vertellen Sweco, Deltares en Rioned over Efficiënte informatie-uitwisseling voor afvalwaterprognosebepaling. Daarmee leggen ze gemeenten en waterschappen uit hoe ze het periodiek terugkerende proces efficiënter, transparanter en minder foutgevoelig kunnen laten plaatsvinden.

Afvalwaterprognosebepaling

Volgens de partijen biedt GWSW (GegevensWoordenboek Stedelijk Waterbeheer) de tools om het tijdrovende proces van het afstemmen van de afvalwaterprognoses tussen gemeenten en waterschappen sneller te laten verlopen.

Datavergaring en -uitwisseling, interpretatie van uitkomsten en veel overleg leiden bovendien sneller tot fouten.

GWSW maakt het in combinatie met software met een moderne architectuur minder complex.

Efficiënte informatie-uitwisseling

Sweco en Deltares werkten recent een Proof of Concept uit op basis van de GeoWeb en Wanda software. Ze maakten daarbij optimaal gebruik van de voordelen van GWSW. Dit leidde tot een interactieve webapplicatie waarmee beleidmakers van gemeenten en waterschappen de knelpunten in de afvalwaterketen kunnen detecteren bij verschillende prognosescenario’s. De gebruiker kan met het systeem werken zonder kennis van pompen en vloeistofmechanica. Met kleur en andere grafische vormgeving krijgt hij/zij de ‘als-dan’-effecten overzichtelijk op een GIS (kaart) interface. FlowTraffic is een cloudapplicatie.

Webinar FlowTraffic

De partijen willen de vergaarde informatie delen met beleidsmakers in de afvalwaterketen van gemeenten en waterschappen; adviseurs in de afvalwaterketen (riolering / persleidingen en gemalen / zuiveringen); Wanda-gebruikers en vakgenoten in de afvalwaterketen die de kracht van GWSW willen leren benutten.

U kunt kosteloos deelnemen maar moet zich wel vooraf registreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.