Nieuws

Warmtepomp valt in de prijzen

Warmtepomp valt in de prijzen

Het kan u bijna niet ontgaan: de warmtepomp is hot. Op het moment dat de overheid de hybride warmtepomp vanaf 2026 als standaard aanwees, sleepten de nieuwste ontwerpen ervan (bijna) alle prijzen op de VSK in de wacht. Kortom, een must dus.

Warmtepomp

Omdat de waterwarmtepomp nog wat hoger in prijs ligt, vormt de lucht/lucht-warmtepomp een meer gangbaar alternatief. De gebruiker kan de warmtepomp ook inzetten als airconditioning. Maar er staat vaak een buitendeel dat onderhevig is aan temperatuurverschil en herrie maakt. Natuurlijk verdient ook warmteterugwinning aandacht. En de wet- en regelgeving moet hier en daar nog aangepast. Maar dat het hard gaat en de warmtepomp hot is, lijkt evident. Onze collega’s van Installatie.nl maakten er een aantal podcasts over.

Winnaars VSK-awards

De vakjury onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland nomineerde in februari 2022 negen kanshebbers in drie categorieën. Voor die drie, Energietransitie, Gezond & Comfort en Installateurszaken kon ook het publiek zijn voorkeur geven. Alleen in de derde categorie ging de prijs niet naar een warmtepomp. Bij Energietransitie ging de prijs naar de warmtepomp Vincent van Itho Daalderop. De 4,5 kW warmtepomp dient voor binnenopstelling en kan dus zonder buitenunit. In de categorie Gezond & Comfort won de ComfoClime. Deze lucht/lucht-warmtepomp koelt en verwarmt met verse buitenlucht. Het toestel past bovenop het balansventilatietoestel met warmte- of koudeterugwinning en kan zo extra verwarmings- en koelvermogen toevoegen aan de woning. Het nieuwe, geïsoleerde Thermal Shield luchtverdeelsysteem verdeelt de lucht vrijwel zonder temperatuurverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.