Nieuws
Vogelsang showt op IFAT 2022 mobiele afvalwaterpompsystemen

Vogelsang GmbH & Co. KG zal zijn versnijd- en pompoplossingen voor efficiënte afvalwaterbehandeling en slibverwerking presenteren op de vakbeurs IFAT in München.

Ifat 2022

In stand 347/446 in hal B1 van Vogelsang ligt de focus op de dubbelassige shredders van de XRipper-serie. Bovendien toont Vogelsang op het buitenterrein tussen de hallen B1 en B1 in sectie 14 haar nieuwe concept voor mobiele pompsysteme. Die lenen zich voor flexibel gebruik in stadsriolering, in het rioleringssysteem of in de civiele bescherming.

Mobiele afvalwaterpompsystemen

“De afvalwaterinfrastructuur krijgt heel wat te verduren met hevige regenval, vochtige doekjes en andere verstoringen. Onze robuuste, moderne versnijd- en pompoplossingen zorgen ervoor dat stadsriolering en rioleringssystemen soepel functioneren. Bovendien ondersteunen ze een efficiënte afvalwaterbehandeling en -reiniging”, aldus Harald Vogelsang, Managing Director van Vogelsang GmbH & Co. KG.

Vogelsang

Het bedrijf maakt de ripperrotoren uit één blok speciaal staal, standaard voor alle modellen in de serie. Dat staat volgens hen garant voor verkleinen met hoge prestatie. De geharde, duurzame snijvlakken van de messen bieden robuustheid bij het verwerken. Ze werken zonder steunas voor een vereenvoudigde verwerking. Het aandrijfvermogen wordt gelijkmatig over de gehele lengte van de rotoren overgebracht. Vogelsang: “Wij vervaardigen de contactloos draaiende ripperrotoren op uiterst precieze CNC-machines. Dit minimaliseert de toleranties en zorgt op lange termijn voor zeer efficiënt vermalen.”

Vogelsang showt op IFAT 2022 mobiele afvalwaterpompsystemen
ripperrotor.

Vervanging

Het symmetrische ontwerp van de ripperrotoren vereenvoudigt vervanging van onderdelen. De rotoren moeten 180 graden gedraaid terwijl ze in bedrijf blijven. De afvalwatershredder XRipper kan eenvoudig achteraf in bestaande pompsystemen worden ingebouwd als systeemoplossing voor compacte bescherming tegen vochtige doekjes en verstoppingen. Vogelsang monteert de benodigde sensoren, vermogenselektronica en veiligheidstechniek in de fabriek en sluit deze aan op de besturing. Uitgebreide testen gaan vooraf aan in bedrijfstelling van de hele unit. Dan resten slechts installatie op de plaats bij de gebruiker en plug-and-play aansluiting. De XRipper XRG en XRC lenen zich voor aanvullende montage in rioleringen, bijvoorbeeld in open kanalen of schachten, en optioneel ook in ATEX-zones. De XRipper kan via bestaande technieken worden aangestuurd. De intuïtief te bedienen gebruikersinterface van de Performance Control Unit (PCU) biedt eenvoudig toegang tot alle bedrijfsgegevens, ook op een tablet of smartphone ongeacht de locatie.

Flexibele inzet

In de buitenruimte van de beurs presenteert Vogelsang haar nieuwe concept voor mobiele pompsystemen. De klant kiest zijn/haar uitrusting voor een flexibele inzet. De kern van het systeemconcept bestaat uit de lobbenpompen van de VX-serie met een pompcapaciteit tot 1.400 m3/uur. Indien nodig kunnen de aansluitingen worden gedraaid en aangepast aan de toepassing of situatie. Ombouw naar verschillende standaardslangkoppelingen, zoals Kamlock, Perrot of Storz behoort tot de mogelijkheden. Zuig- en drukslangen zitten ruimtebesparend en toch toegankelijk opgeborgen. Voor de elektrische aandrijfversie biedt de fabrikant moderne eenheden die voldoen aan de strenge richtlijnen van de emissienorm fase V. Bij de diesel versie zit dieseltank in de console geïntegreerd om ruimte en gewicht te besparen. Het daardoor lagere zwaartepunt maakt het systeem veiliger te vervoeren. Het pompsysteem past op alle soorten aanhangwagens of chassis en hangogen vereenvoudigen plaatsing.

Vogelsang showt op IFAT 2022 mobiele afvalwaterpompsystemen
Systeemoplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.