Nieuws
Virtuele handelsmissie watertechnologie naar Italië

Bedrijven actief in watertechnologie die willen zakendoen in Italië kunnen begin november 2020 deelnemen aan een virtuele handelsmissie. Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt de missie.

Virtuele handelsmissie

Het overkoepelende thema van de missie luidt ‘circulaire economie’. De missie valt samen met Ecomondo, een Europese conferentie en beurs op dit gebied.

De missie brengt u naar Italië zonder dat u op reis hoeft. Online ontmoet de deelnemer Italiaanse ondernemers die ook willen samenwerken op het gebied van circulaire economie. De missie biedt de deelnemers de kans om hun kennis te verbreden en nieuwe contacten op te doen.

Het ministerie vraagt bedrijven die zich bezighouden met afvalwaterzuivering en hergebruik van water in de industriële sector, in de bebouwde omgeving en in duurzame landbouw om deel te nemen.

Italië

Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Nederland exporteert jaarlijks ruim € 20 miljard naar Italië. Het land vormt daarmee de zesde afzetmarkt van Nederland. Vice versa staat Nederland op de tiende plaats als het gaat om de Italiaanse export. Nederland telt 17.000 bedrijven met een handelsrelatie met Italië.

Hoewel corona het land hard trof en het aanloopt tegen economische krimp, blijft Italië als voorloper op klimaatgebied investeren in de ‘green economy’.

Bedrijvenprogramma

De missie geeft de deelnemers een goed beeld van de korte- en middellangetermijnplannen van overheden en andere betrokkenen op het gebied van circulaire economie en watertechnologie. Ze kunnen hun zakelijke netwerk opbouwen, uitbreiden en/of bestendigen. De virutele handelsmissie omvat een ‘Webinar zakendoen in Italië’; Webinarsessies voor watertechnologiebedrijven; Individuele virtuele matchmaking op maat (een-op-een afspraken per bedrijf); Matchmaking op eigen initiatief via het virtueel b2match-platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.