Nieuws
Tube & wire van 7 tot 11 december 2020 in Düsseldorf
Foto: Messe Düsseldorf/ctillmann

Messe Düsseldorf stelt alles in het werk om de beurzen Tube en wire in december van dit jaar doorgang te laten vinden. Bovendien spreken ook de Europese koepelorganisaties en grote bedrijven van de toonaangevende internationale zich duidelijk uit voor het doorgaan van de beurs van 7 tot en met 11 december 2020 in Düsseldorf.

Tube & wire

In een bijeenkomst van de Europese verenigingen spraken zij zich uit dat persoonlijke ontmoetingen, een-op-een gesprekken en de uitwisseling van deskundigen op de beursstand nog nooit zo belangrijk zijn geweest als in de huidige situatie.

“Alle partijen doen een poging om terug te keren naar een normale gang van zaken. Ondanks de bestaande Covid-19 maatregelen en risico’s”, zegt Dr. Uwe-Peter Weigmann, CEO van Wafios AG en president van Vdkm.

Weigmann voegt hieraan toe: “In onze overtuiging kunnen persoonlijke gesprekken en livedemonstraties van machines op een beurs niet worden vervangen door videoconferenties. Daarom zal Wafios zijn nieuwste innovaties tentoonstellen op de beurs, zij het op kleinere schaal dan normaal. De beurzen in december zullen niet lijken op de ‘normale’ wire & Tube. Maar we verwachten dat klanten komen en willen ze bedienen.

Maatregelen

Onlangs organiseerde Messe Düsseldorf Caravan Salon en toonde aan daaraan dat zij de nodige hygiënemaatregelen kan uitvoeren om risico’s voor zowel exposanten als bezoekers tot een minimum te beperken. Wafios wil met haar deelname ook een signaal afgeven. “Het bedrijfsleven moet doorgaan en zelfs in Covid-19tijd kunnen persoonlijke gesprekken in beperkte mate en in een beschermde omgeving plaatsvinden.”

“We blijven ons net als veel andere bedrijven uit de sector richten op duurzame partnerschappen met onze klanten”, zegt Ralf Kappertz, CEO van Maschinenfabrik Niehoff Gmbh & Co KG en president van Iwcea.

Innovatie en langetermijnoriëntatie

Kappertz benadrukt: “Daarom willen we de samenwerking ook in moeilijke tijden als deze bewijzen. We gaan in december op de beurs in Düsseldorf een overtuigende indruk maken.”

“Onze industrie staat synoniem voor innovatie, duurzaamheid en een langetermijnoriëntatie. Veel bedrijven vinden het tegenwoordig moeilijk om een beursdeelname te organiseren en uit te voeren. Maar ik hoor er ook een heleboel zich uitspreken voor de beursdata in december.”

“De industrieën hebben hun meest relevante sectorale platforms nodig om innovaties te presenteren en hun zakenpartners opnieuw te ontmoeten,” bevestigt Ferruccio Bellina, CEO van TKT Group Spa en voorzitter van de Italiaanse branchevereniging Acimaf met overtuiging. Hij vervolgt: “Een groot deel van de EU Covid-19 herstelfondsen investeert de branche in de uitbreiding en renovatie van de infrastructuur en dus ook rechtstreeks in onze industrieën.”

Situatie monitoren

Toch volgt de organisatie de internationale situatie nauwgezet. “We zijn ons ervan bewust dat in de huidige situatie de meeste bezoekers uit Europa zullen komen. Tube en wire zal 2020 zal een voornamelijk Europees karakter krijgen,” zegt Daniel Ryfisch, Project Director wire, Tube & Flow Technologies bij Messe Düsseldorf.

“We zijn des te blijer om een positief signaal te sturen naar de industrieën door het houden van de twee evenementen,” voegt Friedrich-Georg Kehrer, Global Portfolio Director wire, Tube & Flow Technologies.

De week voorafgaand aan Tube en wire vindt natuurlijk ook nog Valve World in Düsseldorf plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.