Nieuws
Torsiestijve flenskoppelingen voor aandrijfassen van verbrandingsmotoren

R+L Hydraulics GmbH in het Duitse Werdohl levert flens-koppelingen van de Dentex FL-serie om motoren aan pompen en andere industriële toepassingen te koppelen. Het ontwerp gebeurde conform SAE-bevestigingsmaten die aan de industrienormen voldoen. De koppeling bestaat uit een flens van polyamide met verstevigde schroefgaten en een stalen naaf.

Torsiestijve flenskoppelingen

De koppelingen beschikken over elektrisch isolerende eigenschappen en een hoge thermische stabiliteit. Naast onderhoudsvrij noemt de fabrikant ze eenvoudig te monteren in krappe ruimtes. Deze koppelingen compenseren voor misuitlijningen, zowel in de lengterichting als onder een hoek. De hoge torsiestarre stijfheid stelt ze in staat door de koppeling veroorzaakte resonanties effectief te onderdrukken.

Een typische installatie voor Dentex FL-koppelingen vindt plaats tussen een dieselmotor en een hydraulische pomp. De koppeling brengt een vormsluitende verbinding tussen het vliegwiel van de motor en de pompas tot stand. De pomp wordt gecentreerd via een SAE-behuizing. De met glasvezel verstevigde polyamide flenzen van de koppeling hebben de SAE-bevestigingsmaten voor conventionele verbrandingsmotoren. De fabrikant maakt speciale flenzen op verzoek. Naven zijn op diverse manieren te bevestigen, zoals met schroeven of naafclips. De radiale klemming zorgt voor een spelingvrije passing op de pompas.

Voordelen

Dentex FL koppelingen lenen zich voor zowel horizontale als verticale asverbindingen. Installeren kan snel en eenvoudig volgens de fabrikant. Dankzij hun korte inbouwlengte vormen ze een ruimtebesparende oplossing. De met glasvezel versterkte polyamide flens is hittebestendig tot +120 °C en bestand tegen alle op de markt verkrijgbare standaard smeermiddelen en hydraulische vloeistoffen. Omdat zij geen smering vereisen, zijn de uit staal en plastic vervaardigde koppelingen onderhoudsvrij. De fabrikant levert ze in diverse uitvoeringen voor naven met een boring of spie van 20 mm tot 80 mm en flenzen van SAE 6.5 tot SAE 11.5. Ook zijn speciale maten verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.