Nieuws
Peristaltische pompen krijgen een betere dekking in WIMES

Watson Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) hielp met een herziening van de Water Industry Mechanical &Electrical Specifications (WIMES), waardoor peristaltische pompen worden opengesteld voor meer potentiële klanten in de Britse waterindustrie.

Peristaltische pompen

De technologische voordelen van peristaltische pompen stonden niet eerder in de specificaties. De herziene WIMES bevat nu uitgebreide specificaties voor doseerpompen. Daarbij zijn nu een aantal voordelen van peristaltische pompen duidelijker en expliciet.

WIMES, een samenwerkingsproject beheerd door het Pump Centre, richt zich op het leveren van gemeenschappelijke mechanische en elektrische specificaties voor de Britse waterindustrie. Zeventien van de grootste waterbedrijven in het Verenigd Koninkrijk zijn betrokken bij WIMES. Zij kunnen daardoor apparatuur aanschaffen voor hun beoogde doel met de laagste levenscycluskosten tegen een concurrerende aankoopprijs.

WIMES

De bedoeling van WIMES is dat de specificaties ondubbelzinnig zijn en individuele leveranciers in staat stellen om op gelijke voet te concurreren. Zo kunnen kopers de leveranciers nauwkeurig vergelijken.

Dale Kavanagh, industrial sales &business development manager bij WMFTS UK, zei: “De specificatie is herschreven. Er staan nu meer details over peristaltische pompen in met hun voordelen in vergelijking met andere pomptypen. Het enorme resultaat hielp het bedrijf dit jaar te ontwikkelen. We werkten de afgelopen twee jaar hard om ervoor te zorgen dat de nieuwste versie van de specificaties een eerlijker evenwicht geeft. Dat maakt de voordelen van peristaltische pomptechnologie duidelijker. Inmiddels ontvingen we grote orders van verschillende waterbedrijven in Engeland.”

Qdos

“Watson-Marlow kon plaatsnemen aan de tafel en werkte samen met waterregulatoren. Het bedrijf kreeg de kans de voordelen van peristaltische pompen over te brengen. Het succes was het resultaat van veel hard werk, met name van sales skills training manager Bruce Quilter en voormalig UK industrial sales engineer Eddie Smeaton.”

De Qdos kunnen debieten van 0,1 tot 2.000 megaliter per minuut verwerken bij drukken tot 7 bar. De serie biedt een herhaalbare chemische meetnauwkeurigheid van ±1 procent. 

Met een Qdos-pomp blijft het debiet bij elke druk hetzelfde. Het onderhoudsarme ontwerp maximaliseert de uptime van het proces zonder gereedschap. Zo kan de pompkop snel en eenvoudige worden vervangen ter plaatse.

Doseringspompspecificatie

Roger Marlow, hoofdadviseur bij het Pompcentrum, zei over de uitgebreidere doseringspompspecificatie in de bijgewerkte WIMES: “Watermanagers en ingenieurs van grote waterinfrastructuurprojecten zijn om vele redenen op zoek naar alternatieve pomptechnologieën. Het landschap van de productie van chemische doseerpompen en innovatie in de waterindustrie verandert en het is belangrijk dat WIMES-documenten dat weerspiegelen.

Nadenkend over het huidige landschap van chemische doseerapparatuur, zei Kavanagh: “De schaal van de uitrol van nieuwe apparatuur maakt nu een ideaal moment voor nutsbedrijven om het voordeel voor de hele levensduur te overwegen van de chemische doseerapparatuur die ze selecteren. Als zodanig wordt aangenomen dat Qdos-pompen een goede oplossing vormen om de waterbeheeruitdagingen van bedrijven aan te gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.