Nieuws
VDL Triple T Academy biedt BBL-leerlingen extra vaardigheden

De VDL Triple T (trots Talent in Techniek) Academy startte 23 september 2022. VDL Groep ontwikkelde daarvoor samen met FC Eindhoven en Mikrocentrum een uitdagend mbo-opleidingsprogramma. Gedurende de eenjarige opleiding gaan 13 BBL-leerlingen naast hun vakinhoudelijke leerwerktraject bij één van de VDL-bedrijven werken aan hun persoonlijke ontwikkeling (powerskills). Maar ze worden ook sportief uitgedaagd.

VDL Triple T Academy

Guustaaf Savenije, hoofddirectielid van VDL Groep: “We kennen helaas een groot tekort aan mbo-vakmensen. De instroom van mbo’ers die voor techniek kiezen, volstaat niet om dit tekort op te vangen. Voor ons zijn vakmensen essentieel om te ontwikkelen en te produceren. Dat onderstreept het belang om jongeren enthousiast te maken voor een baan in de (hightech) maakindustrie. De sector innoveert, biedt kansen en doorgroeimogelijkheden en werknemers kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s, zoals verduurzaming. Het tekort aan technische medewerkers dwingt tot creatieve oplossingen om medewerkers te werven én te behouden. Met de VDL Triple T Academy geven we BBL-leerlingen extra ontwikkelmogelijkheden. Door deze ‘upgrade’ te geven aan reguliere BBL-opleidingen, willen we de keuze voor een technisch beroep aantrekkelijker maken. Met dit programma combineren we vakmanschap met persoonlijke ontwikkeling, sport en vitaliteit. Daarnaast geeft de opleiding extra erkenning aan praktijkgericht technisch talent. Talent waar VDL trots op is, dat we koesteren en stimuleren voor een mooie loopbaan in de techniek.”

Extra vaardigheden

De 13 BBL-leerlingen werken drie of vier dagen in de week bij één van de VDL-bedrijven. Eén dag in de week gaan ze naar school om een vakopleiding te volgen. Daarnaast gaan ze iedere vrijdagochtend naar de VDL Triple T Academy waar zij fysiek en mentaal worden uitgedaagd. De onderwerpen samenwerken, communicatie, resultaatgerichtheid en ondernemerschap, kernwaarden van VDL staan daarbij centraal. Onder leiding van Jens van Son, oud-profvoetballer van FC Eindhoven en tegenwoordig projectmanager bij FC Eindhoven, volgen de leerlingen de ene week een fysiek programma gericht op sport en vitaliteit. De andere week richt de les zich onder leiding van René Berden van Mikrocentrum op persoonlijke ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.