Nieuws
Smart Industry Fieldlab op TU Delft Campus officieel geopend

RoboHouse opende 17 januari 2019 officieel haar deuren. Bij het fieldlab voor geavanceerde robotica op de TU Delft Campus kunnen bedrijven en instellingen terecht met vragen over de inzet van slimme robots in hun organisatie of productieproces.

 

Fieldlab RoboHouse

“Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen”, zegt manager van RoboHouse Jaimy Siebel. “Bij RoboHouse kunnen ondernemers zien wat er al bestaat op het gebied van robotica. Daarnaast helpen wij hen vervolgens ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse.”

 

Meer dan alleen bedrijven

RoboHouse bestaat niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten kunnen een lidmaatschap aanvragen en tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van de robotfaciliteiten en de werkplaats. Daarnaast biedt RoboHouse voor een breed publiek cursussen aan, bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robotoperatingsystem of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk. “Er bestaan niet veel plekken waar je dat in korte tijd kunt leren”, aldus Siebel.

De TU Delft, TNO, RoboValley en de bedrijven Festo en ABB namen het initiatief tot RoboHouse. De TU Delft Campus bood plaats en onderhoudt nauwe contacten met onderzoekers van het TU Delft Robotics Institute. Dat verzekert bedrijven van een oplossing voor de meest complexe problemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.