Nieuws

Sealing Valley krijgt gestalte in Aalten

Sealing Valley krijgt gestalte in Aalten
Sealing Valley is een educatief kennis- en trainingscentrum in de vorm van een campus met tevens R&D en productiefaciliteiten voor innovatieve producten op het gebied van brand- en vluchtveiligheid en bescherming tegen water, gas, corrosie en andere calamiteiten.

Door corona laat de officiële opening nog even op zich wachten. Maar in het Gelderse Aalten verrijst Sealing Valley: Beele Engineering’s Center of Excellence voor afdichtingstechnologie.

Sealing Valley

Een jaar geleden plaatste initiatiefnemer Beele Engineering de eerste machines voor Sealing Valley. Als snel kwam daar een volledig nieuwe meng- en afvullijn bij voor de door het bedrijf zelf ontwikkelde Fissic coating.

Die hoogwaardige coating biedt volgens de fabrikant een hoge mate van brandwerendheid (MED-certificaat 39278/A0 EC). Op de afvul- en menglijn produceert het bedrijf zo’n 2.500 – 2.750 liter per batch. Standaard vult het de blikken 15 liter (ca. 22 kg) af maar andere hoeveelheden produceert het op aanvraag. De nieuwe lijn bestaat uit een vul- en invoerunit, een menger en afvul- en doseereenheid. Een aparte besturing zorgt voor een nauwkeurige dosering van de coating.

Onderzoek door Kiwa Nederland toonde de brandwerendheid en zeewaterbestendigheid van de coating aan. En hij is tot 30 mbar gasdicht alsook waterdicht.

Samenwerking in Aalten

De campus van Sealing Valley meet 45.000 m2 en herbergt een Center of Excellence op het gebied van afdichtingstechnologie. Daar komen diverse disciplines samen: onderzoek, ontwikkeling, training, opleiding, kennisoverdracht en productie. Alles gericht op afdichtingstechnologie voor brandwerendheid en waterdichtheid. Het bedrijf zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking op met instituten en gaat starters de mogelijkheid bieden om zich op het vakgebied te ontplooien. Maar het gaat ook installateurs opleiden om het nog beter te doen en meer veiligheid te bieden. Het nodigt iedereen die wil bijdragen aan een verbeterde brandveiligheid en waterdichtheid uit voor een kennismaking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.