Nieuws
Samenwerking Sabic en Plastic Energy voor verdere verduurzaming

Sabic gaat naar eigen zeggen als eerste, petrochemische bedrijf een investeringsproject uitvoeren voor de chemische recycling van moeilijk verwerkbaar plastic afval naar de oorspronkelijke kunststof.

Overeenstemming

Het bedrijf ondertekende daarvoor een memorandum van overeenstemming met Plastic Energy in Londen. Sabic en Plastic Energy willen de eerste commerciële fabriek bouwen op Chemelot voor de productie van ‘Tacoil’, een gepatenteerd product van Plastic Energy van recyclet gemengd plastic afval van lage kwaliteit. Materiaal dat anders wordt verbrand of gestort. De fabriek gaat naar verwachting in 2021 in bedrijf. Sabic noemt het een mijlpaal in het licht van de circulaire economie en de duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming.

Sabic

“Duurzaamheid is een kernwaarde bij Sabic en de circulaire economie is een hoeksteen van onze strategie, zoals blijkt uit deze unieke overeenkomst”, zegt Frank Kuijpers, General Manager voor duurzaam ondernemen binnen Sabic. “Sabic is er trots op het eerste petrochemische bedrijf te zijn dat een project voor de chemische recycling van moeilijk verwerkbaar plastic afval in een grondstof voor stoomkrakers implementeert.”

“Het is bijzonder mooi te zien hoe Sabic’s plannen, mede dankzij de gezamenlijke inspanningen met Chemelot, gestalte krijgen en op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van enkele concrete duurzaamheidsdoestellingen”, aldus Servé Pelsers, projectmanager Sabic.

Plastic Energy

“Wij kijken uit naar de samenwerking met Sabic op dit uitdagende project om samen een grote stap te zetten op gebied van circulaire plastics”, aldus Carlos Monreal, Oprichter en CEO Plastic Energy.

Samenwerking

Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur, Joost van den Akker, toont zich verheugd dat opnieuw een vooraanstaande organisatie heeft gekozen om zich in Limburg te vestigen.

“Dit initiatief sluit naadloos aan bij de duurzaamheidsagenda van de provincie Limburg en is bovendien goed voor onze werkgelegenheid.”

Robert Claasen, Directeur Chemelot: “Dit is een belangrijke stap op weg naar een klimaatneutraal en circulair Chemelot in 2050. Sabic heeft, evenals Chemelot, duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan. Het feit dat het bedrijf dit vanuit onze locatie, in samenwerking met Plastic Energy gaat doen, is iets dat ik als een compliment beschouw voor de manier waarop we op Chemelot met elkaar en met alle betrokken instanties samenwerken.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.