Nieuws
Staatssecretaris Keijzer lanceert programma GoChem

Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat gaf op woensdag 5 december 2018 het startschot voor een nieuw innovatieprogramma in de chemie: GoChem.

GoChem

Dit programma verbindt innovatieve mkb’ers in de chemische industrie met kennisinstellingen, zoals hogescholen en universiteiten. Zo helpt GoChem mkb’ers om nieuwe ideeën en producten te ontwikkelen die bijdragen aan de groene innovatie van Nederland.

Staatssecretaris Keijzer (EZK) sprak bij de lancering over de kansen voor Nederland: “Alleen met innovatieve ondernemers kunnen we als land internationaal aan de top blijven en kunnen we de concurrentie aan. GoChem past precies in dat plaatje, als onderdeel van de samenwerking binnen het nieuwe Topsectorenbeleid. We richten onze innovatie op de grote uitdagingen van deze tijd. Innovatie moet niet alleen onze economie helpen, maar ook onze maatschappij, onze wereld.”

 

Mkb verbinden met kennisinstellingen

Mkb en kennisinstellingen kunnen binnen GoChem samen optrekken in praktijkgericht- of toepassingsgericht onderzoek naar chemische innovaties. Het programma biedt een loket om mkb’ers te ondersteunen bij het vinden van kennis, talent en de juiste financiering voor de ontwikkeling van hun ‘chemische’ ideeën en producten én voor een goede marktintroductie.

Keijzer: “Bij GoChem zag ik een aantal prachtige voorbeelden van nieuwe ideeën afkomstig uit de chemiesector. Bijvoorbeeld een naadloos sluitende borstprothese, 3d-geprint van een nieuw materiaal. Ik hoop dat GoChem nog veel meer van dit soort mooie projecten oplevert waar alle partijen die erbij zitten van profiteren.”

Partners

GoChem is een gezamenlijk programma van Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, Topsector Chemie/Holland Chemistry, TKI Biobased Economy, TNO, NWO-ENW, Domein Applied Science, Landelijk Biobased Kennisnetwerk, Vereniging Nederlandse Chemische Industrie, Wageningen Food en Biobased Research, Federatie Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.