Nieuws

RVS-pijpbeugels uit voorraad bij Nibro

RVS-pijpbeugels uit voorraad bij Nibro

Bij Nibro in Oisterwijk maken ze pijpbeugels. En als je exporteert naar 21 landen dan ‘doe je iets goed’ zoals directeur/eigenaar Steven Kooren bij ons bezoek met gevoel voor understatement zei.

Nibro

In 2006 begon Nibro met de productie van rvs-onderdelen voor gebruik in melkstallen, de kaasindustrie en andere zuivelproductie-installaties. In 2009 specialiseerde het zich in rvs pijpbeugels/kapbeugels. Inmiddels bestaat het assortiment uit 450 soorten die hun weg vinden naar de foodsector, farmacie, chemie, land- en tuinbouw, weg- en waterbouw en offshore.

Eigen productie

Het bedrijf produceert alles zelf en levert vooral aan de tussenhandel en niet aan eindgebruikers. Naast drie mensen in kantoor en magazijn werken er nog acht aan de machines, van hydraulische pers en excentrische pers tot aan buigtafels, straalmachines en polijstmachines. Toen Kooren het bedrijf in 2016 kocht, maakte het al gebruik van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iets wat bij de toch vaak eentonige bediening van de meeste machines goed van pas komt. “Zij zijn meester in repeterende handelingen zonder klagen. Heel precies en trouw.”

RVS-pijpbeugels

Door de eigenschap van rvs, terugbuigen na koud vervormen, gebeuren heel veel handelingen manueel. Veel wordt standaard binnen 24 uur geleverd maar maatwerk behoort tot de mogelijkheden, aldus Kooren. De voorraad varieert in breedte en dikte (20x3mm tot 70x10mm), kwaliteit (rvs 304, 316 of duplex), gatdiameters (doorsnede 6 mm – 27 mm), extra aangelaste onderdelen als stift, draadstuk, T- of U-profiel en in oppervlaktebehandeling. In dat laatste geval van geen behandeling tot polijsten, stralen of beitsen.

Het productieproces

Over de werkvloer lopend, passeren we de grondstoffeninname, het knippen van de strippen op lengte, het buigen en walsen, het toevoegen van lasstift, draadeind en moer tot aan de oppervlaktebehandeling. Dat laatste gebeurt met een OMSG Muldenband straalmachine of een Rösler polijstmachine. Per tien ingepakt, gaan de beugels naar het magazijn.

Kwaliteit, snelheid van leveren en maatwerk trekt klanten vaak over de streep, weet Kooren. En zo levert het bedrijf al naar veel Europese landen. Om zich zelf nog beter op de kaart te zetten, neemt het deel aan de Tube&wire op 20-24 juni 2022 in Düsseldorf Messe, met stand 1C25.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.