Nieuws

Regelventiel voor de olie- en gasindustrie

Regelvenyiel voor de olie- en gasindustrie

Samson ontwikkelde het regelventiel 3291 speciaal voor zware procesomstandigheden in de olie- en gasindustrie. Het leent zich voor toepassingen t/m drukklasse Ansi 900 en applicaties waarbij effecten, zoals erosie, slijtage, corrosie, cavitatie en flashing een rol spelen.

Regelventiel

De fabrikant baseerde de constructie op het ontwerp van het de 240/250 serie waarbij in plaats van ingeschroefde zittingen de zitting met een kooiconstructie op zijn plaats blijft.

In tegenstelling tot de typische kooigeleide regelventielen maakt dit ventiel gebruik van een boven- en onderzittinggeleiding door middel van een V-poortplug. Dit minimaliseert de wrijving en maakt de doorgang van kleine deeltjes mogelijk zonder dat het ventiel verstopt of bekneld raakt tussen de zuiger en de kooi.

Kenmerken

Installatie verloopt snel en eenvoudig zonder special gereedschap. Het goed bestand zijn tegen vuilafzetting verlengt de inzetbaarheid van het ventiel en zorgt voor minder onderhoudskosten.

De doorlaat bedraagt 1/2″ tot 8″, de Ansi-klasse 150 t/m 900 en het temperatuurbereik -198 tot 450°C. De fabrikant levert hem in koolstofstaal of rvs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.