Nieuws

Regelaarserie voor buitenopstelling

regelaarserie voor buitenopstelling

Fabrikant van frequentieregelaars Invertek brengt een nieuwe Optidrive E3 regelaarserie voor buitenopstelling op de markt. Het bedrijf levert de regelaars naar keuze met of zonder een hoofdschakelaar en met of zonder netfilter. De bouwgroottes 1, 2 en 3 staan nu ter beschikking. Bouwgrootte 4 komt in de loop van 2019.

Regelaarserie

De Optidrive E3 IP66 Outdoor frequentieregelaar-serie kent vier bouwgroottes met een vermogensbereik tot en met 22 kW. De aansluitingen zijn gelijk aan de indoorversie. Inbouw vereist een kleine diepte en de regelaars beschikken over een grote aansluitruimte om gemakkelijk te kunnen bekabelen. De twee RJ 45-aansluitingen maken een splitter overbodig is. Als fabrieksoptie is Ethernet mogelijk. Verder beschikt de nieuwe IP66 regelaar over een sterke foam afdichting, een robuuste hoofdschakelaar(vanaf grootte 3), een grote potentiometer en solide membraan drukknoppen.

Eenvoudige bediening

Door gebruik te maken van speciaal geselecteerd polycarbonaat zijn de regelaars UV, vet-, olie- en zuurbestendig en treedt bij temperaturen tot -20°C geen verbrokkeling van de behuizing op. De serie krijgt nu een 11 kW regelaar (grootte 3) en een 15 kW en 22 kW versie (grootte 4). Ze zijn volgens de fabrikant eenvoudig in gebruik en ingebruikname.

Hiflex Automatiseringstechniek in Ridderkerk vertegenwoordigt Invertek in Nederland.

De regelaars krijgen een potentiometer om de snelheid in te stellen. De beschikbare aansluitspanningen varieert van 110-115V +/- 10%, 220-240V +/- 10% en 380-480V +/- 10%. De regelaars voldoen aan de belangrijkste internationale standaarden.

Klantspecifiek aan te passen

Bij het ontwerp van de regelaars hield de fabrikant rekening met klantspecifiek aanpassingen. Een vlakke voorzijde naast de schakelaar geeft voor ruimte aan een extra schakelaar. In de regelaars zit ook ruimte voor een klantspecifieke printschakeling.

Er zijn diverse applicatie-functies leverbaar zoals interne PI controller, standby en slaapfunctie, firemode met mee te selecteren setpoint signaalbron en tot slot fout datalogging met uitlezing voor uitgangsstroom, regelaartemperatuur en DC busspanning. Voor een nog langere levensduur bij extreme buitenopstellingen kan een beschermkap worden meegeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.