Nieuws
Kleine kans herstart productie Gunvor Antwerpen

Onlangs verscheen het rapport ‘Nulmeting van de staat van de assets binnen de Nederlandse (petro)chemie’.

Nederlandse assets

Het onderzoek kwam tot stand binnen het programma Duurzame Veiligheid 20300 (DV2030). In dat programma werken overheid, wetenschap en bedrijfsleven samen om de veiligheid van de Nederlandse (petro)chemische industrie te versterken. Alle betrokkenen bij DV2030 spreken de ambitie uit in Nederland te streven naar een vitale (petro)chemische industrie zonder noemenswaardige incidenten.

De studie bundelt gegevens van verschillende bedrijven vanuit opslag, chemie en raffinage over de staat van hun assets. De resultaten tonen de levensduur en de relatie tot het onderhoud van de assets binnen de Nederlandse (petro)chemie. Ook de organisatie van het onderhoud als functie binnen de (petro)chemie komt aan bod.

Vnci

De Koninklijke Vnci is verheugd over de resultaten in de studie. De assets in de Nederlandse (petro)chemie zijn de afgelopen periode verjongd als gevolg van gedane investeringen. Achteroverleunen willen ze zeker niet. ‘De studie biedt ook aanknopingspunten voor verder onderzoek. Zo is de vraag terecht hoe een dergelijk resultaat zich houdt over een langere periode. Het voorstel van de begeleidingsgroep van deze nulmeting is dan ook dat het onderzoek periodiek wordt herhaald.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.