Nieuws
Ansimag breidt ISO lijn uit

Ansimag breidde onlangs zijn serie ISO 2858-pompen uit. De KI-serie bestaat nu uit elf modellen met capaciteiten tot aan 140 m³/h, opvoerhoogtes tot 90 m, drukken tot aan 19 bar en temperaturen van -30 tot aan 120 ̊C. De serie kreeg ook een nieuwe naam: Ansimag ALI (Aggressive Liquid ISO).

Uitbreiding Ansimag

De Ansimag ALI-pompen lenen zich voor het transporteren van agressieve, bijtende en zure vloeistoffen in chemische processen. Denk aan de batterijenproductie, bij chlooralkali, isocyanaat, (bio-)plastic, polymeren en landbouwchemicaliën en voor (afval)watertoepassingen.

Veiligheid voorop

De eigenschap lekvrij garandeert veiligheid. Dat zit hem in het asafdichtingsloze ontwerp met slechts een, volledig ingesloten O-ring. De omsloten aandrijving komt nooit in contact met de procesvloeistof. De optionele secundaire insluiting biedt extra bescherming. Het compacte design zorgt ervoor dat de pomp niet veel ruimte inneemt. De slechts negen onderdelen en een uittrekbare achterkant vereenvoudigen het pomponderhoud. Voor het meeste onderhoud hoeft de pomp niet losgekoppeld te worden uit het leidingwerk.

Nieuwe modellen

De van ETFE-versterkte koolstof gemaakte pompen zitten in een behuizing van nodulair gietijzer. Dat maakt ze bestand tegen chemicaliën, ook in zware toepassingen. De gepoedercoate metalen delen verzorgen de corrosieresistentie van de pomp.

De gebruiker kan bestaande Ansimag ISO-magneetpompen 1:1 vervangen door de Ansimag ALI-pompen. Dankzij de elf verschillende maatvoeringen vereist dat geen aanpassingen/vervanging van leidingen of grondplaten. De serie voldoet aan ISO 2858 en ISO 15783. De Europese voorraadhouder van Ansimag, Geveke houdt ruim 70 verschillende pompen op voorraad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.