Nieuws

PompNL nr. 1 2019 in nieuw jasje

PompNL is vernieuwd

En toen lag hij er ineens: PompNL nr. 1 2019 in een nieuwe vorm.

Insteek PompNL 2019

Even wennen misschien die nieuwe vorm. Maar de inhoud wekt meteen u nieuwsgierigheid hopen wij. Natuurlijk blijven we aandacht besteden aan alle componenten en aspecten rondom de pomp. De belangrijkste pijlers: food&beverage; (petro)chemie en afval- en drinkwater vormen het uitgangspunt. Elke branche met zijn eigen karakteristieken maar zeker ook kruisverbanden met de andere twee. Trends als energie, duurzaamheid, blockchain en digitalisering vindt u door het hele blad terug.

Nieuw jasje

We proberen met grote foto’s de techniek op uw netvlies te brengen. Zodat, mocht u ooit tegen een uitdaging aanlopen, u weet waar u dat eerder zag en makkelijk terug kunt zoeken hoe u collega dat oploste.

Zoals bijvoorbeeld de medewerkers van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Amersfoort. Een van de intussen acht zuiveringsinstallaties van waterschap Vallei en Veluwe die de uit de afvalwaterzuivering vrijkomende energie gebruikt. Zij vonden de oplossing voor een effectieve fermentatie in de slibgistingtanks waarbij een deel van het ontstane biogas terug in die tanks stroomt.

Onderwerpen nr. 1

Dit nummer krijgt u veel ‘water’ voorgeschoteld. Dat komt door de Aqua Nederland Vakbeurs in maart a.s.

Daarvoor keken we ook bij onze zuiderburen. En wat blijkt? Ook zij binden de strijd aan met klimaatadaptatie.

Maar ook onderhoud, duurzaamheid en energie, klimaatadaptatie en digitalisering komen aan bod. Ook de vaste rubrieken ontbreken niet: denk aan de gastcolumn en de column van de HPG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.