Nieuws
Nog sneller en nauwkeuriger hydrauliekbuizen vervangen en aanpassen

Hydrauvision beschikt sinds kort over een hightech mobiel inmeetsysteem om gebogen buis in en op te meten, op locatie bij de klant of in de werkplaats.

Sneller en nauwkeuriger

In combinatie met de nieuwe CNC-buigbank kan het bedrijf nu hydrauliekbuizen tot een diameter van 42 mm voor klanten in de offshore, scheepvaart en industrie op maat maken. Het nieuwe systeem versnelt het vervangingsproces van bestaande buizen. Het werkt bovendien nauwkeuriger en leent zich ook voor het optimaliseren of aanpassen aan een nieuwe situatie, bijvoorbeeld bij inbouw van extra componenten.

Bovendien kunnen verbeteringen plaatsvinden door bijvoorbeeld het uniformeren van de buigradius, het uniformeren van lengtes of anderszins de vormgeving aan te passen.  

3D

“Hydrauvision heeft hiermee een unieke oplossing in huis voor zowel bestaande als nieuwe klanten”, aldus Ad van Bellen, Sales en Marketing Directeur bij Hydrauvision. “Dit nieuwe systeem bestaat uit een 3D-camera en draadloos opneemsysteem dat automatisch een 3D-tekening genereert. Afhankelijk van de opdracht kan de data direct worden ingevoerd in één van onze CNC-buigbanken. Dit geldt ook voor complexe, meervoudig gebogen buizen. Daarnaast gebruiken onze engineers de informatie om de piping te optimaliseren voordat deze wordt doorgestuurd.”

Bestaande buizen kunnen zonder demontage op locatie worden opgemeten. De nauwkeurigheid van het systeem maakt het ter plekke komen van een specialist om op het laatste moment nog aanpassingen te verrichten, overbodig. Dit helpt ook eventuele downtime tot het absolute minimum te beperken. 

“We zijn er trots op dat we op dit moment het enige bedrijf in de BeNeLux zijn dat dit op deze manier kan doen”, gaat Ad van Bellen verder. “Niet alleen kunnen we zo heel korte levertijden hanteren, we kunnen ook het volledige ontwerp controleren vóór de assemblage. Eventuele fouten halen we er dan al uit voordat deze tijd of geld kosten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.