Nieuws

Lagerloze encoders

Lagerloze encoders

Duranmatic brengt van haar Duitse leverancier Kübler nieuwe series lagerloze encoders op de markt. Limes RLI20/RLI200 en Limes RLI50/RLI500 maken gebruik van een magnetische ring en een externe incrementele sensor.

Lagerloze encoders

Lagerloze encoders oftewel contactloze magnetische meetsystemen lenen zich voor externe rotormotoren. Kübler noemt als voordelen: hoge resolutie, beperkte ruimte-eisen, geschikt voor smalle montageplaatsen, flexibel en eenvoudig te installeren.

De inbouwdiepte bedraagt 10 mm. Kübler biedt de encoders aan met ringdiameters tot 390 mm en maximaal 16000 PPR resolutie.

Langwerpige gaten zorgen voor een eenvoudige aanpassing van het meetsysteem. Een brede montagetolerantie tussen de sensorkop en de magnetische ring vereenvoudigt installatie.

Het contactloze principe, IP86/IP69K bescherming en ruim temperatuurbereik van -20 tot + 80°C garanderen volgens de leverancier een lange levensduur. De encoders zijn geschikt voor spanningen van 4.8 tot 30 VDC en hebben een RS442 uitgangscircuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.