Nieuws

Podcast: Pompstatus na zes maanden corona

Podcast: De status van pompen na zes maanden corona

Begin mei spraken we pompbedrijven en een onderhoudspartij over de uitdagingen die corona aan pompen stelt. Slecht uitschakelen of opstarten, achterstallig onderhoud allemaal factoren die meespelen of uw pompen het betrouwbaar blijven doen. Inmiddels bevroegen wij een van hen ruim vier maanden later en heel wat corona-ervaring rijker naar de stand van zaken.

De status van pompen

Tijdens de eerste lockdown werkten veel mensen van huis uit. Dat betekent dat ze de pompen in het bedrijf vaak minder konden monitoren, met uitval en schade tot gevolg. Die opvallende conclusie trekt Wim De Mesmaeker, servicemanager bij KSB België.  KSB raadt alle bedrijven aan om hun pomp digitaal, vanop afstand te laten monitoren. Zeker in tijden van een lockdown een belangrijke activiteit. Digitale monitoring brengt als positief effect predictive maintenance mee. 

Podcast

‘Wim, zo meteen praten we hierover met jou verder… Maar laten we toch eerst even terugblikken naar de eerste lockdown, waar zo veel om te doen is geweest. Toen gaven jullie veel trainingen aan operators hoe ze veilig een pomp moeten laten stoppen en weer opstarten. Blijkbaar is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Wim kan je dit eens uitleggen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.