Nieuws

FME-onderzoek: ook in 2021 omzetdaling techsector

FME-onderzoek wijst uit ook in 2021 omzetdaling techsector

De crisis bereikte inmiddels de maak- en technologische industrie in volle omvang. Onlangs ondervroeg FME haar leden voor de derde keer over de gevolgen van de coronapandemie. 80 procent van de bedrijven in de technologische sector zal naar verwachting ook volgend jaar nog te maken krijgen met omzetdaling of stilstaande groei.

2021 Omzetdaling techsector

De respondenten wijzen aanhoudende vraaguitval als hoofdoorzaak aan. Een derde van de respondenten komt, ondanks de steunmaatregelen van de overheid, alsnog in liquiditeitsproblemen in 2021. Terwijl 60 procent van de bedrijven al HR-maatregelen als het afbouwen van de flexibele schil, het niet verlengen van tijdelijke contracten en reorganisatie nam of dat op korte termijn gaat doen.

Innovatie

Deskundigen noemen slechts een uitweg uit de crisis: innovatie. Maar meer dan driekwart van de respondenten kan de investeringen daarvoor voorlopig niet verhogen. “Een schadelijke zaak. Ik roep het kabinet op om op Prinsjesdag met de beloofde extra investeringen in innovatie te komen”, zegt FME-voorzitter Ineke Dezentjé.
Het optuigen van een Deeltijd WW behoort nog steeds tot een van de grote wensen van ondernemers in de sector. Ruim 40 procent zegt deze de komende tijd nodig te hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.