Nieuws
Dassault Systèmes neemt Diota over

Dassault Systèmes kondigt de overname van Diota aan. Daarmee breidt het zijn 3DEXPERIENCE-platform uit met direct bruikbare virtual twin-ervaringen op de werkvloer. Klanten kunnen hierdoor hun prestaties van complexe industriële processen optimaliseren en hun operationele efficiëntie verder verhogen.

Diota

Het Franse Diota ontwikkelt sinds 2009 softwareoplossingen voor digitaal ondersteunde werkprocessen en digitale robotinspectie die industriële bedrijven helpen hun bedrijfsvoering verder te digitaliseren. Denk hierbij aan het gebruik van geavanceerde technologieën als interactieve 3D, Augmented Reality, Computer Vision, Artificial Intelligence en Deep Learning. Deze oplossingen verbinden backoffice engineering aan on-site operaties verantwoordelijk voor de productie en het onderhoud van producten. Dit zorgt voor een hogere productiviteit, verbeterde productkwaliteit en geoptimaliseerde begeleiding en veiligheid van het personeel. Meer dan 100 bedrijven gebruiken de oplossingen van Diota in 16 landen, waaronder BAE Systems, Dassault Aviation, Iveco, Latécoère, Naval Group, ORANO, Safran, Stellantis en Thales Alenia Space.

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes zal de oplossingen van Diota integreren in zijn DELMIA-applicaties. Deze oplossingen dienen voor het gezamenlijk en virtueel modelleren, optimaliseren en uitvoeren van productieprocessen, logistieke services en supplychains. Bedrijven kunnen hierdoor meer intelligentie en verbeterde besluitvorming aan hun producten en diensten toevoegen.

De applicatie kan vanaf nu zorgen dat het gebruik van digitale mock-ups en de bijbehorende digitale processen voor productie verbeteren. De geleverde interactieve oplossingen kunnen namelijk een virtual twin verbinden met gegevens uit de echt wereld. Klanten kunnen zo complexe operaties in een keer goed uitvoeren. De virtual twins dienen dan als kwaliteitsreferentie om continue verbeteringen toe te passen, de traceerbaarheid te verbeteren en te profiteren van intellectueel eigendom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.