Nieuws

Online soundcheck vacuümpompen

Online souncheck vacuümpompen

Leybold biedt sinds eind mei 2021 een online soundcheck voor vacuümpompen op haar website. Met de gratis tool krijgen gebruikers direct feedback over de status van hun vacuümpompen.

Online souncheck

Het aanbod geldt in eerste instantie alleen voor de olievrije schroefvacuümpompen Varodry en de Novadry. Het opnemen van een reeks pompgeluiden met de smartphone of tablet volstaat. De gebruiker kan dit fragment direct uploaden onder sound.leybold.com. Op basis van de geluidsanalyse bepaalt het systeem of de pomp goed draait of dat er een onderhoudsbeurt nodig is.

Geluidhistorie vacuümpompen

Met het opgeslagen testalgoritme put Leybold uit zijn uitgebreide knowhow in vacuümontwikkeling. “Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies hoe goed het loopgeluid dient als indicator voor de technische staat van de vacuümpompen”, legt Dr. Sina Forster, de verantwoordelijke projectmanager bij Leybold, uit.

Hoewel het menselijk oor niet langer verschillende pompgeluiden van een bepaalde frequentie waarneemt, kan de app daarentegen objectief en snel de toestand van de tandwielen of lagers registreren. Als er afwijkingen optreden, detecteert het testalgoritme dit en geeft de kans op een mogelijke fout weer. “Uit de akoestische analyses van de vacuümpompen kunnen we dus uiteindelijk concrete aanbevelingen en planningen afleiden voor aankomende service- en onderhoudsdiensten, zoals een riemwissel”, legt dr. Sina Forster uit.

Economisch voordeel

Bovendien levert de controle een groot economisch voordeel op. Geluidsanalyse ondersteunt naleving van service-intervallen. Op basis van het testresultaat kunnen klanten rechtstreeks contact opnemen met de Leybold-service en de geluidsgegevens verzenden voor een meer diepgaande analyse. Afhankelijk van de staat van de vacuümpomp kan individueel worden bepaald of een service moet worden aangevraagd – zonder dat er een service nodig is. Het komt er op neer dat niet alleen de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden maar dat de gebruiker ook op de stilstandtijden van de hele systemen kan anticiperen en onderhoud kan plannen.

Voordelen op een rijtje

– Geen downloads of installaties nodig

– Start de geluidsanalyse met vijf klikken onder sound.leybold.com

– Resultaat beschikbaar in tien seconden

– Conditie van de kampen kan worden gedetecteerd

– Toestand van de tandwielen en dus van de te detecteren riem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.