Nieuws
NSK Newark installeert opvangsysteem voor regenwater
De Stormsaver StormStation tank op de Newark (GB) vestiging van NSK Europe kan tot 10.000 liter opgevangen regenwater opslaan.

De fabriek van lager- en linear-motion-specialist NSK in Newark, Groot-Brittannië nam onlangs een regenwateropvangsysteem in gebruik. Daarmee kan het zijn eigen leidingwaterverbruik met bijna 200.000 liter per jaar verminderen.

Opvangsysteem

De installatie helpt ook de lokale regenwaterafvoer te verminderen om zo mogelijke overstromingen in de regio te voorkomen. De installatie op basis van het bovengrondse Stormsaver StormStation-systeem doet dienst bij een groot ovengebouw met een aanzienlijk dakvolume en twee afvoerpijpen met een grote diameter. Een technicus van NSK Automation and Sustainability specificeerde elektronische kleppen in de afvoerpijpen. Die leiden het regenwater om naar een tank van 10.000 liter. De tank staat in de centrale tuin van de Newark-locatie en in het zicht van de werknemers als een teken van waardering.

Regenwater

Het water wordt integraal gefilterd terwijl UV-verlichting bacteriën en schimmelsporen elimineert. Twee pompen brengen het onder druk en sturen het naar drie toiletblokken in de slijpafdeling van de locatie. Deze vertegenwoordigen 40 procent van het totaal beschikbare toilettenvolume voor het productiepersoneel (140 werknemers in een drieploegendienst).

Naast een jaarlijkse besparing van bijna 200.000 liter drinkwater kijkt het bedrijf of deze locatie zich leent voor testen met slimme meters, voor watertoevoer en -afvoer en elektriciteitsverbruik

NSK Newark

Omdat de locatie minder dan 1 km van de rivier de Trent ligt, gelden er speciale regels. Alle nieuwe gebouwen in de omgeving, met name fabrieksgebouwen zijn onderworpen aan watermanagement vanwege de kans op plaatselijke overstromingen. Ook NSK in Newark moet bij nieuwbouw beschikken over mogelijkheden voor overstromingspreventie. Dit betekent normaal gesproken waterbuffering. Vandaar de nieuwe regenwatertank.

Bij succes gebruikt het bedrijf het project als blauwdruk n voor andere NSK fabrieken in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.