Nieuws
Aandrijftechniekdag

Aandrijftechniek presenteert de Nationale Aandrijftechniekdag met als onderwerp ‘Ontwikkelingen in de mobiele & maritieme Aandrijftechniek‘. In navolging van de eerdere digitale edities gaan het nu voor het eerst live op 15 september 2022 van 9.00 uur tot 16.00 uur. Dat doen we in LOC 17. Deze eventlocatie met een industrieel verleden ligt aan de jachthaven en is goed bereikbaar.

Aandrijftechniek

De ontwikkelingen in de mobiele en maritieme aandrijftechniek gaan snel. Sneller dan menigeen zich kan voorstellen. Gedreven door strengere emissie-eisen en een verduurzaming van de maatschappij gaan de aandrijvingen in mobiele machines en in de scheepvaart op de schop. Soms gebeurt letterlijk dieselmotor eruit en elektromotor erin. Maar waar komt dan de energie vandaan? Uit speciale accupakketten of toch uit een fuel cell die op waterstof draait? Hybride, of bestaat er een betere oplossing? En welke elektromotor kies ik bij een elektrische aandrijving elektrisch? En hoe zit het met de complete elektrische aansturing, de koppeling naar hydrauliek, het boordnet, veiligheden, oplaadmogelijkheden of het tanken van waterstof?

Luisteren en netwerken

Veel vragen waar we tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag antwoord op gaan geven. Op de dag zelf vinden er verschillende technische presentaties plaats. Ook lopen er diverse specialisten rond van de partners die deze Aandrijftechniekdag mede mogelijk maken. Want het draait deze dag niet alleen om luisteren naar presentaties u krijgt ook voldoende tijd om te netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.