Nieuws
Meer efficiency met de KPA kynx centrifugaalpomp

Spin Pompen lanceert een compleet nieuwe generatie EHEDG-gecertificeerde, normaalaanzuigende centrifugaalpompen. De KyNX-serie van de Duitse fabrikant KPA biedt dankzij zijn hydraulisch design volgens de leverancier een efficiency van meer dan 70 procent.

Efficiency

Het ontwerp van de nieuwe KyNX centrifugaalpompen kenmerkt zich door de geringe, interne spelingen tussen de halfopen waaier en het pomphuis. De achterzijde van de waaier beschikt over rugschoepen en de pomp krijgt standaard IEC motoren met een hoge energiezuinigheid (IE3, optioneel IE4). Dat alles resulteert in 70%-efficiency.

Het pomphuis met 6 mm wanddikte kan beter drukpieken weerstaan. De toepassing van een klemband op het pomphuis zorgt voor snel en eenvoudig onderhoud.

Hoogste hygiënische standaarden

KPA ontwikkelde de nieuwe KyNX pompen voor alle productieomgevingen waar de hoogste hygiëne-eisen gelden. Denk hierbij aan de zuivel-, levensmiddelen- en drankenindustrie alsmede brouwerijen of farmaceutische processen.

De pompen beschikken over EHEDG-certificering en lenen zich als primaire productpomp voor CIP/ SIP-reiniging tot 140°C. Daarnaast zijn de KyNX pompen heel goed inzetbaar als CIP+ pomp.

KPA kynx centrifugaalpomp

Het pomphuis en de waaier zijn gemaakt van RVS 316. Voor alle overige delen, inclusief het lantaarnstuk en de verstelbare voeten gebruikt KPA RVS 304. Alle onderdelen die in aanraking komen met het product zijn bovendien traceerbaar en worden standaard elektrolytisch gepolijst. Optioneel kan de gebruiker kiezen voor een oppervlakteruwheid van Ra<0,4 µm.

De KyNX pompen krijgen optioneel een drainaanluiting, steriele aansluitingen, steriele asafdichting en antibacteriële motorlak.

Brede range

KPA levert de hygiënische KyNX centrifugaalpompen in negen bouwgroottes met een maximale capaciteit van 120 m³/uur. De maximale viscositeit bedraagt 100 cP en de maximale druk 10 bar.

De gebruiker kan ook nog kiezen voor een verwarmingsmantel of inducer. Deze laatste optie zorgt voor een nog gunstigere NPSHr-waarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.