Nieuws

MEG-fabriek voor Avantium

MEG-fabriek voor Avantium

Avantium gaat een nieuwe proeffabriek in Nederland bouwen waar het biologische mono-ethyleenglycol (MEG), een bestanddeel voor plastic gaat produceren uit hernieuwbare suikers.

 MEG

Er is nog niet bekend waar de nieuwe fabriek komt te staan. Het doel van de proeffabriek is om de Mekong-technologie van Avantium op te schalen, de technische en economische haalbaarheid te analyseren en om gegevens te verzamelen over de duurzaamheidsvoordelen.

Op dit moment wordt meer dan 99 procent van MEG geproduceerd uit fossiele brandstoffen en de marktvraag naar het product zal naar verwachting groeien van 18 naar 50 miljoen ton in de komende 20 jaar.

Andere Avantium-fabrieken

Bovendien denkt het bedrijf binnenkort de bioraffinaderij in Delfzijl in gebruik te kunnen nemen. Daar worden houtsnippers en plantendelen met zoutzuur omgezet in glucose en lignine, de zogenaamde Zambezi-technologie.

Daarentegen gaat de bioplasticfabriek in Antwerpen naar waarschijnlijkheid pas in 2023-2024 draaien. Eerst moeten de samenwerkende partners, Avantium en Basf nog wat productieproblemen oplossen en is de pilotfase verlengd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.